Filmag zábava – Odstřelovač

Filmag v pátek 9. dubna 2010 za 45,- Kč v ediční řadě Zábava sáhne netradičně do novodobé asijské produkce pro akční thriller Odstřelovač. Válka profesionálních sniperů.

Do hlavní dějové linie jsou zasazeni tři profesionální odstřelovači. Hartman – odstřelovač policejní jednotky. Ching – bývalý policista uvězněný za nešťastné zabití rukojmí při akci. A poslední je nováček u policejních sborů OJ.

Ching dává za vinu Hartmanovi, že byl uvězněn a jakmile ho propustí z vězení, pokouší se sabotovat Hartmanovu práci a hlavně chce nasimulovat událost, kvůli které byl uvězněn. Aby získal Hartmanovu pozornost, jako rukojmí použije jeho dceru. Do toho se přidává OJ, jehož vzorem je právě Hartman, a tak se všichni tři pouští do strhujícího souboje odstřelovačů v hongkongských ulicích.

Komentáře diváků konstatují, že film není tak dobrý, jak zpočátku vypadá, že je to spíš oživlá počítačová hra, než skutečný filmový příběh. Navíc ho poškodilo „vynechání“ scén jednoho z hlavních představitelů Edisona Chena, kvůli jehož sexuálnímu skandálu byl film dokonce o rok pozdržen v kinodistribuci. Dodatečné střihačské zásahy prý způsobily zvláštní fakt, že z příběhu vypadla kladná postava, což značně znepřehledňuje původní děj.

Žánr: Akční / Dobrodružný / Drama / Krimi / Thriller

Země původu: Hong Kong

Rok vzniku: 2009

Délka: 90 minut

Původní název: Sun cheung sau

Světová premiéra: 9. února 2009 – Německo (European Film Market)

Režie: Dante Lam

Scénář: Wai Lun Ng

Produkce: John Chong, Janet Chun, Lorraine Ho, Stephen Lam, Candy Leung

Hudba: Petr Pololanik

Kamera: Man Po Cheung

Střih: Angie Lam

Společnost: Media Asia Films / Blue Fiction

Hrají: Richie Ren (Hartman-Fang Keming), Xiaoming Huang (Lincoln-Ching), Edison Chen (OJ-Chen Xinwei), Bowie Lam (Shane-Shan Ge), Kai Chi Liu (Big Head-Er Ge), Jack Kao (Tao), Wilfred Lau (Iceman), Mango Wong (Crystal), Michelle Ye (Mon), Charmaine Fong (Kit), Patrick Tang (Chung), Lawrence Ah Mon (policejní superintendant), Anthony Carpio (Taoův poskok), Shek Chan (zloděj v chatě), Chi-Sing Cheung (starší superintendant), Kai Wai Chun (rukojmí), Ming-Hiu Heung (odstřelovač), Sam Kai-Sen Huang (řidič), Andy Kwok (odstřelovač), Chi Tai Lam (Quinn), Gregory Lam Nag (policejní komisař), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 kantonsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,78:1, podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: ?