North Video – Xena: Princezna bojovnice – 40. DVD – 4. série

North Video v úterý 13. dubna 2010 pokračuje v řadě Světový seriál ve vydávání čtvrté řady seriálu Xena: princezna bojovnice. Osmý disk této řady je celkově čtyřicátý v pořadí a ke koupi bude za 49,- Kč.   

Za časů dávných bohů, hrdinných náčelníků a králů, neklidem zmítaná země zrodila hrdinku. Byla to Xena, mocná princezna bojovnice, zocelená žárem četných bitev. Síla, vášeň a nebezpečí… Její odvaha změní svět.

DVD obsahuje dvě epizody :

15. Mezi řádky (Between The Lines)  

Režie: Ricj Jacobson 

Scénař: Steven L. Sears 

 

Xena je vyslána do budoucnosti, aby přemohla vtělení ukrutné šamanky Alti. V budoucnosti se nachází v těle staré ženy a Gabriela musí za ní jí pomoci. Na konci epizody, aby zachránila Gabrielu, musí Xena svým chakramem useknout její dlouhé vlasy…

 

A verze z pošetky: Mezi liniemi Xena zachrání ženu jménem Naima, která ji svými schopnostmi přenese do budoucnosti. Krátce nato za ní cestuje i Gabriela a obě musí v nových tělech porazit převtělení zlé šamanky Alti.

 

16. Cesta (The Way) 

Režie: John Fawcerr 

Scénař: R. J. Stewart 

 

Xena a Gabriela hledají Avatara, kterým se ukáže být Eli. Xena si není jistá, zda je cesta bojovníka pro ni správná. Když je Gabriela unesena, Xena za pomoci Hanumana prosí o pomoc boha Krišnu, aby osvobodil Gabrielu a Eliho z rukou krále démonů jménem Indrajit…

 

A verze z pošetky: Xena a Gabriela se v Indii znovu setkávají s Elim, kterého chce zabít Indradžit, král démonů. Kromě zničení Indradžita obě hrdinky čeká rozhodnutí, kterou životní cestou se vydat – bude to cesta lásky či cesta bojovníků?

 

Více najdete třeba zde.   

 

Údaje o DVD:  

 

Délka: 2×42 minut

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, 5.1, 2.0 česky

Titulky: česky (vypínatelné u českého zvuku, napevno s anglickým zvukem)

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: North Video připravuje