North Video – Heuréka 9. DVD

North Video v úterý 13. dubna 2010 v ediční řadě Světový seriál pokračuje ve vydávání televizního seriálu Heuréka, 9. disk za 49,- Kč přinese další dva díly 2. řady tohoto seriálu.

Na disku by měly být dvě epizody:

Prazvláštní hry (Games People Play)

Text z pošetky: V Heuréce se záhadně ztrácejí lidé. Když po nich Carter pátrá, zjistí, že je nikdo nezná a žádný si na ně ani nepamatuje. Největší překvapení mu ale přichystá automatická SARAH, která mu oznámí, že město má již jen dva obyvatele – jeho a Zoe 

Režie: Michael J. Rohl 

Scénář: Johanna Sotkes 

Kamera: Rick Maguire

Hudba: Bear McCreary

Hrají: Colin Ferguson (šerif Jack Carter), Neil Grayston (Douglas Fargo), Jordan Hinson (Zoe Carterová), Joe Morton (Henry Deacon), Ed Quinn (Nathan Stark), Salli Richardson (Allison Blakeová), Erica Cerra (Jo Lupová), Christopher Gauthier (Vincent), Christopher Jacot (Larry Haberman) 

Abby Carterová odjíždí do Los Angeles. Koncem pololetí si chce odvézt i Zoe. Ta dostala speciální brýle na virtuální terapii.

Když Jack přijde domů, rozčilí ho, že Zoe neuklidila. Zoe po něm hodí virtuální brýle. Jack si je na chvíli nasadí. V kanceláři zastihne Jo, která však záhy za zvláštního světla zmizí. A s ní vybavení kanceláře.

Jack ji hledá v baru, ale nikdo z přítomných nikdy o Jo neslyšel. Jde za Henrym Deaconem a Henry i s vybavením dílny zmizí také. Stejné je to i Douglasem. Lidé začínají mizet a nikdo si na ně nepamatuje.

Automat Sarah v bunkru mu oznámí, že Heuréka má již jen dva obyvatele – jeho a Zoe. Jack chce se Zoe odjet. Náhle také zmizí a objeví se v Global Dynamics v bezvědomí na lůžku s virtuálními brýlemi na hlavě. Všichni jeho známí včetně Abby, která se vrátila, čekají, co bude. Jack se díky brýlím dostal do virtuální verze Heuréky a jeho život je v nebezpečí…  

Potrefené husy (Duck, Duck Goose)

Text z pošetky: Šerifovo auto zdemoloval neznámý předmět, který se zřítil z oblohy. Ukazuje se, že elektromagnetická bariéra nad Global Dynamics začala přitahovat kovové objekty ze zemské orbity. 

Režie: Michael Lange 

Scénář: Ethan Lawrence 

Kamera: Rick Maguire

Hudba: Bear McCreary

Hrají: Colin Ferguson (šerif Jack Carter), Neil Grayston (Douglas Fargo), Jordan Hinson (Zoe Carterová), Joe Morton (Henry Deacon), Ed Quinn (Nathan Stark), Salli Richardson (Allison Blakeová), Erica Cerra (Jo Lupová), Matt Frewer (Jim Taggert), Christopher Gauthier (Vincent), Karissa Tynes (Stephanie)  

Heuréku začne ohrožovat vesmírný odpad tvořený kusy kovu, které se zničehonic na město snášejí. Carter tuší, že by to mohlo nějak souviset s právě probíhající vědeckou soutěží, která se koná na Teslově střední škole.

Když mezi projekty objeví přístroj, který přitahuje kovové objekty, myslí si, že má vyhráno. Brzy však vyjde najevo, že toto zařízení někdo využil v mnohem větším měřítku. Elektromagnetická bariéra nad Global Dynamics začala přitahovat kovové objekty z orbity. Carter má jen pár hodin, aby zabránil katastrofickému dopadu nespočtu trosek, které zanedlouho vstoupí do atmosféry…  

1. a 2. sezóna (celkem 25 epizod) vychází na 13 DVD.

Viz např. tady.  

Žánr: Sci-fi / Televizní seriál / Komedie / Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 2006 – ?

Délka: každý díl cca 45 minut, pilot cca 81 minut

Původní název: Eureka

Námět: Andrew Cosby, Jaime Paglia (kreslený seriál)

Produkce: Andrew Cosby, John Peter Kousakis, Jaime Paglia, Wendy Wallace

Hudba: Mutato Muzika

Střih: Chris Peppe, Andrew Seklir

Kostýmy: Diane Widas

Společnost: NBC Universal Television

Natáčeno: Chilliwack, British Columbia, Kanada / Heritage Woods Secondary School, Port Moody, British Columbia, Kanada / Sullivan Heights Secondary, Surrey, British Columbia, Kanada / Vancouver Film Studios, Vancouver, British Columbia, Kanada / Vancouver, British Columbia, Kanada

Údaje o DVD:

Délka: cca 84 minut

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 5.1, 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: Galerie postav, Trailer Agentura Jasno