DVD edice – Základna

A pokračujme v popisu titulů, oznámených v DVD edici bez konkrétního data vydání (budeme upřesňovat, až se DVD objeví na pultech). Jedním z nich je Základna za 49,- Kč. Jen velitel přežije přepadení své jednotky. Teď musí pomstít své muže. Jeden muž – a síla celé armády! Dle hodnocení podprůměrný videofilm. Takže hned v úterý 6. dubna 2010 je opravdu na pultech.

Major John Murphy, agent vojenské rozvědky, je jedním z nejlepších vojáků, které Spojené státy vycvičily. Hlavně pro své schopnosti byl také vybrán, aby dohlédl na převoz mexického narkobarona Santose, důležitého svědka v případu korupce amerických vojáků, sloužících na hranicích. Má ho se svými muži převézt z mexického vězení před americký soud.

Murphyho jednotka je však přepadena, všichni jeho muži povražděni, Santos zastřelen a Murphy jen zázrakem vyvázne bez zranění.

 

Po návratu domů však na něj čeká další úkol. Nyní musí své muže chladnokrevně pomstít. V roli desátníka Daltona musí infiltrovat do pevnosti Tillman, do roty seržanta Gammona, válečného hrdiny, který je však podezřelý z obchodu s narkotiky. Gammon je obklopen těmi nejtvrdšími zabijáky a jeho heslo je jasné: zradit rovná se zemřít. Murphymu alisa Daltonovi je jasné, že při této misi poteče krev. Otázka zní čí.

Podle komentářů klasické nízkorozpočtové nerealistické béčko, bez nápadu a překvapení, kde ani Dacacos nemá šanci příliš předvádět své bojové dovednosti.

Žánr: Akční / Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 1999

Délka: 93 minut

Původní název: The Base

Světová premiéra: 25. března 1999 – Polsko

Režie: Mark L. Lester

Scénář: Jeff Albert, Eric Barker, William C. Martell, Craig J. Nevius, Hesh Rephun

Produkce: Dana Dubovsky, Brian R. Etting, Mark L. Lester, Jeff Sackman

Hudba: Paul Zaza

Kamera: Jacques Haitkin

Střih: David Berlatsky

Kostýmy: Caroline Marx

Společnost: American World Pictures / Lions Gate Films

Natáčeno: Los Angeles, Kalifornie, USA / Victorville Air Force Base, Victorville, Kalifornie, USA / Victorville, Kalifornie, USA

Hrají: Mark Dacascos (major John Murphy / desátník John Dalton), Tim Abell (seržant Gammon), Paula Trickey (poručík Kelly Andrewsová), Noah Blake (desátník Castellano), Darcas Macopson aka Dwayne Macopson (desátník Knox), Christian Bocher (desátník Henderson), Madison Mason (generál Leo Oxenberg), Frederick Coffin (generál Albert Becker), Marco Rodríguez (Rosato), Joe Renteria (Ray), Louis Anthony Perez (Santos), Josh Cruze (Pablo), Alex Carl (poručík Stephen Doyle), Tom Schultz (voják 1), Brian Hite (voják 2), Joey Gardener (voják 3), Thomas Rosales Jr. (řidič), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný (podle imdb.com 1,33:1)

Bonus: žádný