Intersonic – Putování dinosaurů

Paradoxně v situaci, kdy se u nás v Albertu už poněkolikáté zaplnilo hrabadlo skladovými zbytky titulů tohoto vydavatele po desetikoruně a kdy Pavel M. na svém webu zveřejnil info o totálním konci příbalové distribuce, vrací se na trh v neděli 17. května 2014 novinkou za 139,- Kč společnost Intersonic, vydávající pod značkou KlikTV dokument Putování dinosaurů. Velké dobrodružství malého dinosaura.

Protože podrobnější informace o DVD chybí, vezměme zavděk dostupnými texty.

Arktida: před 70 miliony lety. Svět plný extrémů. Tropické léto, kdy je 24 hodin sluneční světlo, je nahrazeno krutou zimou a nepřetržitou nocí. Pozoruhodní dinosauři, kteří žili na polárním kruhu si museli vybrat, buď zůstat v zimě, nebo jít na jih za sluncem.

putovani_dinosauru_01

putovani_dinosauru_02

putovani_dinosauru_03

Přidejte se k Jizvě, mladému edmontosaurovi, který se vydává na svých prvních tisíc kilometrů. Je to cesta plná nebezpečí, vánice, sopečné erupce i smrtonosní predátoři číhají všude. Mezitím mladý troodon zůstal na severu, aby se naučil přežít v jednom z nejdrsnějších prostředí na Zemi, které kdy poznal. Toto epické celovečerní dobrodružství zachycuje neuvěřitelnou polární odyseu, která se skutečně stala, ale nikdo nebyl jejím svědkem. Na základě nedávných objevů fosilních důkazů, které odkryl z ledu Severní pól, vám tvůrci Putování s Dinosaury a Prehistorický Park s potěšením představují zbrusu nové obsazení dinosaurů, od opeřených tyrannosaurů po obří mořské predátory. Díky úžasné animaci a pečlivě propracovanému digitálnímu světu se vyvinulo nové dinosauří dobrodružství.

Poté, kdy je k dispozici náhled zadní strany, lze doplnit:

Dobrodružství dinosauřího mláďěte (fakt je na obálce háček i nad „D“) ztraceného v ledové krajině!

Arktida: před 70 miliony lety. Příběh, který se opravdu stal, ale dosud nebyl nikdo kdo by ho mohl vyprávět. Mladý edmontosaurus se svojí smečkou se vydává na cestu za sluncem. Cestu plnou nebezpečí, která má ochránit před přicházející zimou. Ten kdo se rozhodl zůstat bude muset čelit podmínkám, které vytvořily Arktidu jak jí známe dnes.

Toto celovečerní dobrodružství pro celou rodinu od tvůrců Putování s Dinosaury si nyní můžete užít díky nedávným objevům fosilních důkazů ze Severního pólu, které jsou přivedeny k životu pomocí digitální animace. Nechte se přenést zpět v čase do dob dávno minulých!

Na csfd.cz 73 procent: Dokument kombinovaný s příběhem a velmi slušnou animací.

Žánr: Animovaný / Dokument / Drama

Země původu: Velká Británie / Kanada

Rok vzniku: 2011

Délka: 88 minut

Původní název: March of the Dinosaurs

Světová premiéra: 25. dubna 2011 – Kanada

Režie: Matthew Thompson, Marcus Alqueres

Scénář: Jasper James, Matthew Thompson

Produkce: Michael Davis, Jasper James, Pauline Duffy, Elliott Halpern

Hudba: Mark Russell

Kamera: Mike Davis

Střih: Nadeem Khan, Matt Platts-Mills

Společnost: Wide-Eyed Entertainment / Yap Films

Účinkují: Stephen Fry (vypravěč), Simon Kerr (obráceně)

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný 16:9

Bonus: ?