DVD edice – Skrytý

A prokousali jsme se v oznámených přírůstcích DVD edici k poslednímu titulu bez konkrétního data vydání (budeme upřesňovat, až se DVD objeví na pultech). Je jím film Skrytý za 49,- Kč. Před temnou minulostí není úniku. Mezi 50 až 60 procenty. Na pulty byl film vypuštěn v úterý 13. dubna 2010.

Kai Koss se vrací do města, odkud před 19 lety uprchl. Jeho surová, krutá a bezcitná matka zemřela a Kai zdědil dům, který s ní jako dítě obýval, a její další věci. Chce se zdržet co nejkratší dobu, než vyřídí vše potřebné. Jeho vzpomínky jsou stále velmi silné.

 

Dědictví ale skrývá temná a vražedná tajemství, která jsou zcela mimo Kaiovu kontrolu. Stíny minulosti se nad ním vznášejí a je jasné, že ani dvacet let není dost ta to, aby Kai unikl věcem, kterým se utéci nedá. Začínají se mu vyjevovat děsivé vzpomínky.

 

I tentokrát warez filmem prolezlý, ale najde se i v oficiálních databázích a dost domácích komentujících:

 

Film je pozoruhodný svou urputnou snahou strašit diváka minutu co minutu, od začátku do konce, bez nejmenšího výdechu. Scénář ale působí dojmem nekonzistentního guláše, míchá neuvěřitelně mnoho motivů, postavy se chovají tak, aby vznikaly zajímavé scény, ale nikoli aby dění působilo uvěřitelně, natož smysluplně. Hutná atmosféra a super exteriéry nedělají všechno. Jak je v jednom zahraničním komentáři – když se bojím divných zvuků ve tmě, proč mě nenapadne si jednoduše rozsvítit?

 

Žánr: Horor

Země původu: Norsko

Rok vzniku: 2009

Délka: 96 minut

Původní název: Skujlt / Hidden

Světová premiéra: 3. dunna 2009 – Norsko

Režie: Pål Øie

Scénář: Pål Øie

Produkce: Jan Aksel Angeltvedt, Lars L. Marøy

Kamera: Sjur Aarthun

Střih: Lars Apneseth  

Kostýmy: Caroline Marx

Společnost: Alligator Film / Film Fund FUZZ

Natáčeno: Bergen, Hordaland, Norsko / Eidfjord, Hordaland, Norsko / Hardangerveien, Hordaland, Norsko / Lysekloster, Hordaland, Norsko / Voringsfossen, Hordaland, Norsko

Hrají: Arthur Berning (Svenna), Knut Morten Brekke (Veiarbeider), Gabriel August Gjønnes (indiánský chlapec), Agnes Karin Haaskjold (matka Kai Kosse), Andreas Haugsbø (Kai Koss jako dítě), Bjarte Hjelmeland (Frode), Kristoffer Joner (Kai Koss), Marko Iversen Kanic (Roy), Anders Danielsen Lie (Peter), Elisabeth Lillevik (Peterova matka), Cecilie A. Mosli (Sara), Karin Park (Miriam), Julie Rusti (Anne), Marius Rusti (Peter jako dítě), Eivind Sander (Anders), Jon Sigve Skard (Stian), Are Strand (Peterúv otec), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 norsky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný