Filmag horor – Arachnia: Nestvůry útočí

Filmag ve středu 14. dubna 2010 za 45,- Kč v ediční řadě Horor představí jedno z často využívaných zvířátek v tomto žánru, vychází film Arachnia: Nestvůry útočí. Vítejte ve světě masožravých pavouků. Necelých 40 procent v zahraničí asi není překvapení, i když na csfd.cz dokonce jen 14.

Průzkumná cesta za ostatky masožravého pavouka se brzy změní v boj o holý život.

 

Samolibý univerzitní profesor Jonathan Mugford se rozhodne ukázat v Arizoně svému asistentovi a třem studentkám stopy existence obřího pavouka, který žil na Zemi před 300 miliony let. Jejich cestu soukromým letadlem však zastaví déšť meteorů. Letadlo havaruje, nikdo sice není raněn, ale rázem se ocitají uprostřed drsného lesa. Vyhledají pomoc v domě, stojícím na samotě.   

 

Jenže jejich kroky je zavedou na místo, kde se z hlubin jeskyně derou na zemský povrch gigantičtí pavouci…

 

Domácích komentářů poskrovnu (shit, odpad), v zahraničí je toho víc – triky daleko pod úrovní Harryhausena, nechtěně vtipné, roztomilá děvčátka, svalnatý vedoucí a pavouci, pavouci a pavouci… Že by hold padesátým letům a Edu Woodovi?

 

Žánr: Horor / Sci-fi

Země původu: USA

Rok vzniku: 2003

Délka: 85 minut

Původní název: Arachnia

Světová premiéra: 5. srpna 2003 – USA

Režie: Brett Piper

Scénář: Brett Piper

Produkce: Peter Beckwith, Larry Brahms, Mary Beth French, Barbara Giancola, David Giancola, Joseph Giancola, Jay Grossman, Scott J. Jones, Jay E. Joyce

Hudba: David Giancola

Kamera: Cheryl Friberg, Chuck Harding

Společnost: Edgewood Entertainment

Natáčeno: Vermont, USA

Hrají: Rob Monkiewicz (Sean Pachowski), Irene Joseph (Chandra Weaverová), David Bunce (profesor Mugford), Bevin McGraw (Trina), Alexxus Young (Kelly), James Aspden (Moses Cobb), Dan Merriman (Deke), Fred La Torella (plukovník Weaver), Christopher Thompson (nadporučík), Dan Mazur (řidič náklaďáku), Ben Kahn (pomocník na farmě), Will Toto (voják), James Robillard (voják), Sean O’Brien (voják), Scott Jensen (voják), Jonathan Charles (voják), Joshua Lutes (voják), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 4:3 (1,33:1)

Bonus: ?