Magic Box – Pocahontas 2: Cesta do nového světa

V pátek 23. května 2014 bude v nabídce za 149,- Kč z katalogu společnosti Magic Box další animák (a pokračování) Pocahontas 2.: Cesta do nového světa v obalu z kolekce Disney Princess.

Legendární příběh o okouzlující a statečné indiánské princezně pokračuje – Pocahontas se v doprovodu brita Johna Rolfa, trochu přerostlého tělesného strážce a trojice černých pasařérů, jimiž jsou nerozluční kamarádi mýval Meeko, kolibřík Flint a buldoček Percy, vydává vstříc novým dobrodružstvím na palubě velké lodi, která míří do daleké Anglie. Krásná indiánka všude budí pozornost. Je pozvána na královský ples a v průběhu příprav se sbližuje s Johnem Rolfem. Nečekaný návrat Johna Smithe přinutí Pocahontas rozhodnout se mezi dvěma láskami.

pocahontas_2_01

pocahontas_2_02

Kouzlo původního Disneyho filmu Pocahontas, oceněného v roce 1995 dvěma Oscary (za nejlepší hudbu a nejlepší původní píseň), dostává v tomto filmu nové rozměry.

Pocahontas, dcera indiánského náčelníka, odjíždí objevovat Anglii a s sebou veze svoje rozpustilé kamarády Flita, Meeka a Percyho. V novém filmu prožívají vaše oblíbené postavy nová dobrodružství a užívají si spoustu legrace. Pocahontas, která cestuje jako mírový vyslanec, se v Londýně stále jen diví podivným zvyklostem Evropanů. Snaží se zapadnout a sblíží se s okouzlujícím anglickým diplomatem Johnem Rolfem a paní Jenkinsovou, jeho roztomilou paní domácí. Tito dva se Pocahontas snaží připravit na Lovecký bál. Právě tam totiž musí indiánská princezna přesvědčit anglického krále, že její národ tvoří civilizovaní lidé a že není třeba proti nim nasazovat vojsko. Její úsilí ale ztěžuje úskočný guvernér Ratcliffe až do doby, kdy se na scéně objeví tajemný neznámý, aby Pocahontas pomohl. Teď už se jen indiánská princezna musí rozhodnout mezi svou dávnou láskou… anebo neznámou cestou budoucnosti. Za filmem stojí špičkoví animátoři, kteří vytvořili nezapomenutelné postavy i jedineční hudební skladatelé.

Na csfd.cz 46 procent: Některé nápady by měly zůstat jen a pouze ve stadiu myšlenky. Zcela zbytečné a nepovedené pokračování skvělého filmu o indiánské princezně.

Náhled zadní strany z webu PNS

Žánr: Animovaný / Dobrodružný / Drama / Rodinný / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 1998

Délka: 72 minut

Původní název: Pocahontas 2.: Journey to a New World

Světová premiéra: 4. srpna 1998 – USA

Režie: Tom Ellery, Bradley Raymond

Námět: Carl Binder, Mike Gabriel, Susannah Grant, Philip LaZebnik

Scénář: Allen Estrin, Cindy Marcus, Flip Kobler

Produkce: Leslie Hough, Jeannine Roussel, Gina Shay, Alan Zaslove

Hudba: Lennie Niehaus

Společnost: Walt Disney Pictures

Hlasy v původním znění: Irene Bedard (Pocahontas), Judy Kuhn (Pocahontas – zpěv), Jim Cummings (král James), Donal Gibson (John Smith), Tim Weske (John Smith – zpěv), Finola Hughes (další hlasy), Linda Hunt (babička Willow), Russell Means (Powhatan), David Ogden Stiers (Ratcliffe), Jean Stapleton (paní Jenkinsová), Billy Zane (John Rolfe), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky, slovensky

Titulky: anglicky, česky, slovensky

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3 (1,66:1)

Bonus: žádný

 technické parametry jsou „sporné“, web vydavatele tvrdí něco zcela jiného, než dostupný náhled aktuální obalu

 

pocahontas_2_obal

pocahontas_2_web