Popron – Nebezpečný svět – Nebezpečné stavby

 Na řadu dokumentů od Popronu s názvem "Cesty kolem světa" navazuje již minulý týden představená řada "Nebezpečný svět". Celkem se jedná 5 DVD které vycházejí postupně po dobu pěti týdnů – přesná data vydání naleznete v přehledu (půjde vždy o středy). Jedná se o DVD balená ve slim boxech a v celofánu za 49,- Kč/kus. Toto je již čtvrté DVD. Ve středu 7. 4. 2010 jde o titul "Nebezpečné stavby".

Největší katastrofy posledních let, které se odehrály ve zdánlivě dokonalých budovách, mostech a tunelech světa.

I nejmodernější a technicky bezchybné stavby se mohou během okamžiku stát smrtelnou pastí. Požár změnil dálniční tunel v kalifornském Oaklandu v ohnivé peklo halící uvězněné motoristy do jedovatého kouře. Během okamžiku se pod nánosem sněhu zřítila tři a půl tisíce metrů čtverečních velká střecha sportovního stadionu v Bad Reichenhallu. Z lední haly zbyla jen hromada zkroucených ocelových nosníků, polámaného dřeva a rozbitého skla. Pád dálničního mostu na řece Schoharie byl jedním z největších mostních neštěstí v dějinách Ameriky. 

Strhující záběry a svědectví těch, kteří přežili katastrofické události v různých koutech světa, přináší napínavý britský dokument NEBEZPEČNÉ STAVBY z cyklu NEBEZPEČNÝ SVĚT.

Údaje o DVD:

Délka: 48 minut
Zvuk: česky
Obraz: barevný, 16:9
Rok vzniku: 2007
Země původu: Anglie