Reflex – Home

A máme tu také čas na další přírůstek z katalogu Holywood Classic Entertainment za podpory týdeníku Reflex, což znamená, že ve čtvrtek 8. dubna 2010 bude ke koupi za (jak jsme byli upozorněni, i tady už došlo ke zvýšení) 59,- Kč další z řady solidních dokumentů, tentokrát volba padla na Home. Planeta krásná, neznámá.

Když Yann Arthus-Bertrand, mezinárodně uznávaný fotograf a autor knihy The Earth From Above, potkal producenta Luca Bessona, dohodli se ti dva na vytvoření dokumentárního projektu o planetě Zemi.

 

Cesta po 50 zemích světa je ódou na krásy a jemnou harmonii naší planety. S optimistickým přístupem a aktuálními tématy se snímek zaměřuje na vzrůstající povědomí veřejnosti o současných sociálních problémech a problémech životního prostředí.

 

Exkluzivně "ze shora" se vydáme na cestu kolem světa do těch nejúžasnějších, ale také nejponičenějších krajin – nádherná, dech-beroucí a silné emoce vyvolávající cesta z hlubin australského korálového pobřeží na vrchol hor Kilimandžáro, z amazonských pralesů do pouště Gobi, z bavlníkových plantáží v Texasu do průmyslové Šanghaje a ještě dál.

 

Home nám skýtá konkrétní pohled na problémy, kterým musí naše planeta čelit: globální oteplování, kácení deštných pralesů, ztráta biodiverzity a ubývání přírodních zdrojů, ale na druhou stranu i pozitivní vývoj, jako je vzrůstající demokracie, růst našich příjmů a životního standardu, rozvoj vzdělání.

 

Diváci hodnotí jako vizuálně působivý dokument, u kterého není na závadu, že se vlastně jedná o ekologickou agitaci za záchranu planety (a hrozí, že pokud to takhle půjde dál, nebude dlouho trvat vymření nejen našeho živočišného druhu). Všeobecně přes 80 procent.

Žánr: Dokument

Země původu: Francie

Rok vzniku: 2009

Délka: kinoverze 95 minut, prodloužená verze 120 minut, DVD verze 114 minut

Původní název: Home

Světová premiéra: 3. června 2009 – Belgie

Kinopremiéra v ČR: 5. června 2009

Režie: Yann Arthus-Bertrand

Scénář: Isabelle Delannoy, Yann Arthus-Bertrand, Denis Carot, Yen Le Van, Tewfik Fares

Produkce: Luc Besson, Denis Carot

Hudba: Armand Amar

Kamera: Michel Benjamin, Dominique Gentil

Střih: Yen Le Van

Společnost: Elzévir Films / Europa Corp. / France 2

Natáčeno: planeta Země

 

Menu DVD 

 

Údaje o DVD:

 

Výběr kapitol 

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky (Zdeněk Svěrák)

Titulky: česky, slovensky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný 16:9 (podle imdb.com 1,78:1)

Bonus: žádný