Bontonfilm – Dr. House 5. DVD 2. série

Seriál Dr. House by v podání společnosti Bontonfilm měl pokračovat ve čtvrtek 8. dubna 2010 za 69,- Kč pátým diskem druhé řady. Postupně vyjdou první tři řady seriálu, každá na 6 DVD v provedení digipack-slim. 

Držitel Zlatého glóbu Hugh Laurie se opět vrací do služby jako cynický Dr. Gregory House ve druhé sezóně nejinteligentnějšího a nejprovokativnějšího televizního seriálu. Tato 6-disková kolekce nabízí 24 průkopnických epizod, exkluzivní bonusové materiály a některé ze současných nejzářivějších hvězd včetně Sely Ward, Rona Livingstona, LL Cool J a Cynthie Nixon. Staňte se součástí týmu dr. House a jeho kolegů, který v tomto zábavném, emotivním a napínavém seriálu řeší ty nejzáhadnější medicínské případy. 

Disk by měl obsahovat následující díly:  

 

17. Sázka na život (All In) – 42:07

House bojuje o život malého chlapce. Jeho případ je pro něj připomenutím smrti pacientky, která zemřela před dvanácti lety. Tehdy House ženě nedokázal pomoci. Ve chvíli, kdy se dozví o pacientovi, je případem doslova posedlý. Problém je ten, že testy na nemoc, kterou House předpokládá, vycházejí negativně. Situace se ještě zhoršuje ve chvíli, kdy chlapec prodělá srdeční příhodu a lékaři zjistí, že v srdeční krajině se nachází jakási usazenina. House se nevzdává ani ve chvíli, kdy se srazí s Cuddyovou, která o situaci nic nevěděla a přitom to měl být její pacient. Naštěstí testy nakonec Houseovy předpoklady potvrdí a on může zajistit správnou léčbu. 

 

18. Spící psi lžou (Sleeping Dogs Lie) – 41:45

House přijme od Cuddyové případ ženy, která už desátý den za sebou nespala. Žena nespí ani poté, co si vzala celou lahvičku léků na spaní. House váhá, ale pak do případu vstupuje. Ženě mezitím selhávají játra. Jako možná dárkyně se nabízí její přítelkyně. Po transplantaci House objeví skutečnou příčinu ženiných obtíží. Žena byla nakažena černým morem. Toto onemocnění není však dnes už nebezpečné a proto House zahájí léčbu. 

 

19. House vs. Bůh (House vs. God) – 42:12

Do nemocnice se dostane podivná dvojka pacientů: žena, pacientka dr. Wilsona, která trpí rakovinovým tumorem, a její náboženský léčitel, kterého stihl při jeho seanci záchvat. House v jeho schopnosti moc nevěří a léčení mladíka pojme tak trochu jako souboj s bohem. Ke svému překvapení Wilson potvrdí, že ženin tumor se zmenšil. I tady však House najde vysvětlení. Mladík měl hepetarální encefalitidu. Virus přenesl na ženu, když s ní udržoval sexuální vztah. Právě tento virus však velmi úspěšně potlačil rozvoj rakoviny. Oba, jak žena, tak i mladík, díky Housově léčbě přežijí. Jen mladík musí uvěřit, že není svatý…

 

20. Euforie: První část (Euphoria: Part 1) – 41:32

Do nemocnice přivezou postřeleného policistu s podivnými euforickými stavy. V průběhu léčení muže se lékař Foreman vypraví do pacientova bytu, aby tam našel něco, co lékařům v léčbě pomůže. Po svém návratu se však začne chovat stejně podivně jako policista. Z tohoto důvodu je izolován společně s pacientem. Ani biopsie Foremanova mozku však nic neukáže. Policista za velkých bolestí umírá a lékaři se snaží rychle najít něco, co zachrání Foremana. 

 

Podrobněji třeba tady.  

 

Žánr: televizní seriál

Země původu: USA

Rok vzniku: 2004 – ?

Délka: každý díl cca 45 minut

Původní název: House M. D.

Společnost: Heel & Toe Films / NBC Universal Television / Bad Hat Harry Productions / Shore Z Productions / Moratim Produktions

Natáčeno: Kalifornie, USA

Hrají: Hugh Laurie (vedoucí oddělení diagnostické medicíny Dr. Gregory House), Lisa Edelstein (ředitelka fakultní nemocnice Dr. Lisa Cuddyová), Omar Epps (neurolog Dr. Eric Foreman), Robert Sean Leonard (vedoucí onkologického oddělení Dr. James Wilson), Jennifer Morrison (imunoložka Dr. Allison Cameronová), Jesse Spencer (Dr. Robert Chase), a další 

  

Údaje o DVD:

 

Délka: cca 168 minut  

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky

Titulky: česky napevno s anglickým zvukem

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9  

Bonus: žádný