Vapet pro každého – Poslední naděje

Vapet přináší v ediční řadě Pro každého v úterý 13. dubna 2010 televizní drama Poslední naděje za 48,- Kč. Odsouzený vrah je také člověk.

Když se Fred Whitmore poprvé setkal s vězněm Denverem Baylissem, nebyl si jistý, zda je to vůbec lidská bytost. Pět týdnů na místě zvaném „díra", kde není nic než tma, změnilo Denvera ve zvíře.

 

 

 

Fred je šokovaný, jak brutálními způsoby jsou vězni trestáni, ale postavit se nadřízeným hned první den, na to nemá dost odvahy. Služba ve věznici je mnohem těžší, než očekával. Myslel si, že jako bývalý policista zažil dost, že je pro práci dost otrlý. Nic ho však nemohlo připravit na to, co ho čeká teď…

 

Slušně hodnocený režijní debut kanadského herce Kiefera Sutherlanda, domácí komentáře žádné, v zahraničí oceňují netelevizní vzhled filmu a herecké výkony.

 

Žánr: Akční / Drama / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 1993

Délka: 105 minut

Původní název: Last Light

Světová premiéra: 22. srpna 1993 – USA

Režie: Kiefer Sutherland

Scénář: Robert Eisele

Produkce: Robert Eisele, Mary McLaglen, Charles Weinstock

Hudba: Jude Cole

Kamera: Ric Waite

Střih: Steven Weisberg

Společnost: Showtime Pictures

Natáčeno: Soledad Prison, Soledad, Kalifornie, USA

Hrají: Forest Whitaker (Fred Whitmore), Kiefer Sutherland (Denver Bayliss), Clancy Brown (poručík Lionel McMannis), Lynne Moody (Hope Whitmoreová), Amanda Plummer (Lillian Burkeová), Kathleen Quinlan (Kathy Rubiceková), Cameron Dye (první vězeň), Tony T. Johnson (Darrell Whitmore), Lydell M. Cheshier (Jimmy the J), Gary Cervantes (Kranski), Dom Magwili (1 stráž), Mike Gomez (2 stráž), Edward Bunker (šachista), Danny Trejo (druhý vězeň), Robert Eisele (Bill Corbett), Valeri Ross (sousedka), Matthew Galle (stráž), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: ?