Blesk – Nebezpečný svědek

Těžko v poslední době věřit (nejen) novinám. Na pátek, kdy vyšlo s logem Blesku DVD Hooligans, hlásaly v upoutávkách Prokletí domu slunečnic 2 a zmíněný film slibovaly až na pondělí 12. dubna 2010, kdy ovšem očekáváme DVD Nebezpečný svědek za 49,- Kč, které ale zase chybí v upoutávkách ve vnitřních obalech již vydaných titulů. No, uvidíme… Jednou vrahem – navždy vrahem. Největší hrozbou pro jeho budoucnost je jeho minulost.

Nájemný vrah Salvatore je korunním svědkem v procesu proti mafiánskému bossovi Amatovi. Podaří se mu uniknout najatým zabijákům a v rámci programu na ochranu svědků začíná nový život. S manželkou a synem se přestěhuje a přijme novou identitu, spřátelí se s realitním agentem, pracovitým a poctivým Tedem, s jehož pomocí rozjede podnikání.

Slíbená velká zakázka se ale má rušit, banka odmítá poskytnout úvěr, proto Sal neváhá a vrací se k osvědčeným metodám. Se zbraní v ruce „přesvědčuje“ odpůrce projektu a jeho snažení má brzy výsledky. Je však otázkou času kdy narazí na někoho z Amatovy bandy.

Navíc si začne s atraktivní sousedkou, jejíž žárlivý manžel si najme detektiva, který brzy narazí na Salovu pravou totožnost.

Průměrnému hodnocení odpovídají komentáře – stereotypní děj, předvídatelný scénář, pár sexy ženských. Přes nízký rozpočet ale údajně ve svém žánru jedna z lepších záležitostí, sledovatelná bez psychické újmy.

Žánr: Thriller

Země původu: Kanada

Rok vzniku: 2001

Délka: 93 minut

Původní název: Protection

Režie: John Flynn

Scénář: Jack Kelly

Produkce: Ralph Bibo, Werner Bibo, Lee Faulkner, Marc Forby, Pierre Laberge, Clark A. Sammartino, Patrice Theroux, J. David Williams

Hudba: Richard Marvin

Kamera: Marc Charlebois

Střih: Robert E. Newton

Kostýmy: Simonetta Mariano

Společnost: Alliance Atlantis Communications / Faulkner-Bibo Productions Inc. / Le Monde Entertainment

Natáčeno: Montréal, Québec, Kanada

Hrají: Stephen Baldwin (Sal), Peter Gallagher (Ted), Aron Tager (Lujak), Katie Griffin (Gina), Deborah Odell (Laura), Vlasta Vrana (Shimanski), Gary Fine (Mario), Brennan Delaney (Josh), Carlo Berardinucci (Joey), Amy Sobol (Jenny), Mark Camacho (Peter), Edward Yankie (Buzz), Olga Montes (Vanessa), David L. McCallum (Bud Barstow), Ian Finlay (Maynard), Tara Leigh (Felice), Danny Wells (Ryan), Manuel Aranguiz (pan Ramos), Martin Neufeld (Davey Hicks), Tanya Anthony (Margot), Tony Calabretta (Rudy), Harry Standjofski (Angelo), Richard Zeman (detektiv Lew), Norman Mikeal Berketa (Ernst), Karen Cliche (Savannah), Tony Papa (Paulie), Ralph Santostefano (Teetz), Johnny Giamarella (Casino Hood), Pascal Petardi (číšník), Bruno Rosato (Hood), Priscilla Mouzakiotis (Lorna), Nick Baillie (Marshall), Mike Tsar (barman Eddie), Jason Cavalier (střelec), John Walsh (střelec), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: žádný