Filmexport Home Video – Messerschmitt 262

Tak už se nám opakují nejen hudební interpreti a náměty hraných filmů, Filmexport Home Video přichází s titulem Messerschmitt 262 (nedávno tu byla Slavná letadla Luftwaffe), ke koupi bude v pondělí 12. dubna 2010 za 59,- Kč. Historie slavného letadla – Tryskem o závod.

Do poloviny roku 1944 spojenecké síly pravidelně pořádaly nálety s tisíci bombardéry na nacistické Německo. V doprovodu amerických Mustangů P-51 se německá Luftwafe už těmto mocným vzdušným armádám nedokázala účinně bránit. Pak se v červenci 1944 objevil na scéně nový německý stíhací letoun. Byl o více než 150 km/h rychlejší než Mustang. Byl to Messerschmitt 262 s proudovým motorem. Německo bylo první zemí, které se povedlo dostat proudový letoun do vzduchu. ME 262 se stal nepochybně jedním z nejslavnějších letounů v historii německého letectví a možná v historii obecně. Byl zrozen k tomu, stát se obávaným ničitelem. Předznamenal konec éry vrtulových letadel a ohlásil tak příchod nového věku tryskových technologií. 

 

Dle zahraničních zdrojů se jedná zase o jednu vybranou epizodu z početného cyklu Battle Stations z produkce History Channel.  

 

Žánr: Dokument / Historický / Válečný  

Země původu: USA

Rok vzniku: 2001

Délka: 45 minut

Původní název: Battle Stations Messerschmitt 262: Race for the Jet

 

Údaje o DVD neznámé:

 

Zvuk: 

Titulky: 

Obraz: barevný/černobílý  

Bonus: