Blesk pro ženy – Osudová láska Jany Eyrové 4

Blesk pro ženy ukončuje v pondělí 19. dubna 2010 za 49,- Kč posledním dílem televizní minisérii Osudová láska Jany Eyrové 4.

Osiřelá a podle ostatních nepříliš hezká Jane Eyrová byla vychována svojí suchopárnou tetičkou a poté odsunuta do školy pro sirotky. Protože je ale silná a má své sny, pilně studuje a tak se jako guvernantka dostane do domu Edwarda Fairfaxe Rochestera. Mladá dívka je charismatickým Edwardem okouzlena, jenomže brzy nemůže ignorovat i jiné podivné věci, které se v domě dějí. Dokáže Jana překonat osud dítěte z chudé rodiny a vybojovat si svou lásku?

Jane zůstává bez peněz a bez naděje. Je zlomená a chce si na vřesovištích vzít život. Zachrání ji však duchovní St. John Rivers, který ji dovede domů a spolu s pomocí dvou sester ji uzdraví.

 

Zdá se, že jediným následkem je ztráta paměti. St. John jí vypráví, co o ní ví – že zdědila nějaké peníze po strýci, že jsou příbuzní, a také vše co ví o její minulosti na Thornfield Hall. Jane se nemůže smířit se sňatkem se St. Johnem a vyhlídkami na život v zahraniční misii.

 

Když uslyší Rochestera volajícího její jméno, okamžitě ví, že patří k Thornfield Hall a Rochesterovi. Po návratu nachází slabého a oslepeného Rochestera a vypálený Thornfield. Jeho slepota byla způsobena zraněními, když se snažil zachránit z hořícího domu Berthu. Nepodařilo se a ona zemřela. Podle hlasu Rochester Jane pozná a do jeho života se spolu s ní vrací štěstí.

Žánr: Drama / Romantický

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 2006

Délka: celkem cca 240 minut

Původní název: Jane Eyre

Světová premiéra: 24. září 2006 – Velká Británie 2

Režie: Susanna White

Námět: Charlotte Brontë

Scénář: Sandy Welch

Produkce: Helga Dowie, Rebecca Eaton, Phillippa Giles, Diederick Santer

Hudba: Robert Lane

Kamera: Mike Eley

Střih: Jason Krasucki

Kostýmy: John Bright, Andrea Galer

Společnost: British Broadcasting Corporation / WGBH

Natáčeno: Velká Británie

Hrají: Ruth Wilson (Jane Eyrová), Toby Stephens (Edward Fairfax Rochester), Lorraine Ashbourne (paní Fairfaxová), Pam Ferris (Grace Pooleová), Ned Irish (George), Cosima Littlewood (Adele), Aidan McArdle (John Eshton), Tara Fitzgerald (paní Reedová), Elsa Mollien (Sophie), Rebekah Staton (Bessie), Arthur Cox (plukovník Dent),Tim Goodman (Sir George Lynn), Daniel Pirrie (Richard Mason), Francesca Annis (Lady Ingramová), Christina Cole (Blanche Ingramová), Claudia Coulter (Bertha), Bethany Gill (Elita Reedová), Georgie Henley (mladá Jane Eyrová), Sam Hoare (Lynn Brother), Cara Horgan (Eliza Reedová), Hester Odgers (Helen Burnsová), a další

 

Údaje o DVD:

 

Délka: cca 51 minut

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (podle imdb.com 1,78:1)

Bonus: žádný