PB Publishing – Ve službách Jejího Veličenstva

PB Publishing v pondělí 19. dubna 2010 za 77,- Kč nabídne jediný film, v němž se předvedl v roli 007 George Lazenby, Ve službách Jejího Veličenstva. Tentokrát v boji se zločincem, který chce rozpoutat bakteriologickou válku podle jedenáctého románu z roku 1963.

Dle diváků laxní výkon nově vybraného hlavního představitele nevyváží ani skvělý Savalasův Blofeld – i proto se do série ještě vrátil Sean Connery. Skvělý scénář ničí zmatený střih. A dojemný konec podle většiny do Bondovek prostě nepatří.

 

Příběh odehrávající se převážně na zasněžených alpských svazích začíná na mořském břehu, kde agent 007 zachrání krásnou dívku před sebevraždou. Je to Tracy, dcera zločineckého bosse Draca, který Bonda požádá, aby v dívce probudil lásku a pomohl ji tak překonat psychické problémy.

 

Bond souhlasí, ale oplátkou žádá informace o Dracově konkurentovi, Blofeldovi, po kterém už dlouho marně pátrá. Tracy samozřejmě kouzlu Jamese Bonda neodolá, ale ani agenta tajné služby nečeká tentokrát pouhý flirt.

 

Ernst Blofeld připravuje ve svém ústavu ve Švýcarsku vysoko v Alpách ďábelský plán, který může být osudný pro celý svět. Podařilo se mu totiž vyvinout smrtelně nebezpečný virus Omega a chce jej rozšířit po celé Zemi prostřednictvím mladých dívek, které již pro tento úkol shromáždil v nepřístupné laboratoři.

 

Pod falešnou identitou se Bond vetře do Blofeldova horského sanatoria, než však stačí cokoli podniknout, je prozrazen a uvězněn ve strojovně lanovky.

Přesto se mu podaří uprchnout a společně s Dracem, jehož dceru Blofeld unesl, zaútočí na dobře střežené sanatorium. Nebojuje tentokrát pouze o záchranu lidstva, ale také o život Tracy, do které se zamiloval…

 

Žánr: Akční / Dobrodružný

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 1969

Délka: 140 minut

Původní název: On Her Majesty Secret Service

Světová premiéra: 12. prosince 1969 – Francie

Režie: Peter R. Hunt

Námět: Ian Fleming

Scénář: Richard Maibaum, Simon Raven

Produkce: Albert R. Broccoli, Harry Saltzman, Stanley Sopel

Hudba: John Barry

Kamera: Michael Reed

Střih: John Glen

Kostýmy: Marjory Cornelius

Společnost: Eon Productions / Danjaq

Natáčeno: Švýcarsko / Portugalsko / Velká Británie / SRN / Itálie

Hrají: George Lazenby (James Bond), Diana Rigg (Tracy Di Vicenzová), Telly Savalas (Ernst Stavro Blofeld), Gabriele Ferzetti (Marc-Ange Draco), Ilse Steppat (Irma Buntová), Angela Scoular (Ruby Bartlettová), Lois Maxwell (slečna Moneypenny), Catherine Schell (Nancy), George Baker (Sir Hilary Bray), Bernard Lee (M), Bernard Horsfall (Shaun Campbell), Desmond Llewelyn (Q), Yuri Borionko (Grunther), Virginia North (Olympia), Geoffrey Cheshire (Toussaint), Irvin Allen (Che Che), Terence Mountain (Raphael), James Bree (Gumbold), John Gay (Hammond), Julie Ege (Skandinávka), Mona Chong (Číňanka), Sylvana Henriques (Jamajčanka), Sally Sheridan (Američanka), Joanna Lumley (Angličanka), Zaheera (Indka), Anouska Hempel (Australanka), Ingrid Back (Němka), Helena Ronee (Izraelka), Jenny Hanley (Irka), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky, polsky

Titulky: česky, anglicky, bulharsky, chorvatsky, hebrejsky, maďarsky, islandsky, polsky, portugalsky, rumunsky, turecky

Obraz: barevný 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: ?