ABC – Breed

Další z počítačových her za levný peníz, které jsou nabízeny s logem časopisu ABC, by v úterý 13. dubna 2010 měl být Breed za 49,- Kč

Breed je akční hra, odehrávající se v daleké budoucnosti, kdy zemi hrozí nebezpečí z vesmíru. Hra využívá pohledu jak z první, tak i z třetí osoby. Hráč může ovládat řadu vozidel a ostatních jednotek (od obyčejných pěšáků, až po bojové roboty). Podporuje i hru více hráčů.

 

A co se o ní psalo v době jejího vydání?

 

Přesouváme se do daleké budoucnosti lidstva kolem roku 2600. Lidské kolonie za hranicemi naší sluneční soustavy jsou z ničeho nic podrobeny útokům mimozemské rasy, kterou kolonisté pojmenují Breed. Ačkoliv obranná postavení zvládají útoky odrážet, jsou ze Země povolány posily.

 

Jednotky zvané GRUNTs, nejlépe vycvičení vojáci, které má lidstvo k dispozici, se s flotilou plaví až do vzdálených systémů, kde mají pomoct v boji proti Breedům. Válka se postupně rozvíjí v desetiletí trvající konflikt, který vyčerpá téměř všechny pozemské zdroje.

 

 

A tady přichází zrada. Ukazuje se, že Breedové nebyli zas až tak hloupí, jak si o nich lidé mysleli. Právě vyčerpání sil vleklým bojem v odstrčených oblastech bylo jejich cílem, aby poté mohli zpříma zaútočit na samotnou Zemi. Jeden z mála vesmírných křižníků, který lité boje v koloniích přežil, je USC Darwin, který se vrací na Zemi a jeho posádka zjišťuje, co s vlastně stalo. Moment překvapení hraje v jejich prospěch – Breedové zjevně nepočítali s tím, že se někdo na domovskou planetu vrátí. Vaším cílem tedy opět není nic jiného, než záchrana planety Země, potažmo i celého lidstva.

 

Na úspěšnou likvidaci máte zhruba dvacítku misí. Ačkoliv bývá hra často zařazována mezi FPS, jisté úseky si střihnete v third-person výhledu, ze kterého můžete pochopitelně sledovat i doprovodné filmečky, přehrávané přímo z engine.

 

 

 

Před každou misí si zvolíte své parťáky, protože ačkoliv to tak na první pohled nevypadá, Breed sází také na taktiku. Můžete si vybrat třeba někoho s těžkou a účinnou zbraní (ale potáhne se za vámi jako šnek), nebo snipera, který vás bude krýt. Obvykle se vaše jednotka bude skládat z 5ti až 6ti lidí.

 

V případě nutnosti si mezi jednotlivými postavami můžete přepínat jako třeba ve výborném Rainbow Six: Raven Shield. Jednoduše se zrovna vžijete do role toho, kdo se vám v dané situaci zdá nejdůležitější nebo hraje klíčovou úlohu. Ve hře budete také řídit vozidla, například vojenský jeep nebo obří tank, pilotovat vznášedla a malé kosmické rakety. Singleplayerová část zabere něco kolem 25ti až 30ti hodin…

 

 

 

Hlavní rysy :

– originální dějová linie

– jemně a detailně vymodelované prostředí (zemský povrch a oběžná dráha)

– jedinečné ozvučení

– řada vozidel

– dlouhotrvající hratelnost 30+ hodin

– jednoduché intuitivní ovládání

– obrovský arsenál futuristických zbraní

– hra přes síť LAN nebo přes Internet 

 

Minimální konfigurace :

– Windows 98, 2000, ME, XP

– procesor 500MHz

– paměť 256MB RAM

– grafická karta s 32MB RAM

– 1.28GB na disku

– 8x CDROM