AdvantAge Film – Zakázané území

Předchozí vydaná DVD obsahují řadu upoutávek na tituly, nacházející se v katalogu MagicBoxu, a zatímco se díky AdvantAge Film ta první objevovala na pultech v tenkých plastových krabičkách, postupně se přestěhovala v nově nazvané řadě Speciál do papírových pošetek. Konkrétní datum vydání jednotlivých DVD ale neznáme, takže nezbývá, než si počkat. Jedním z takto avizovaných filmů je například televizní Zakázané území. Ke koupi za 49,- Kč v úterý 27. dubna 2010. Až nebezpečnou cestou africkou džunglí za věhlasným misionářem Livingstonem nachází novinář H. M. Stanley své vlastní já.

Skotský lékař, misionář a cestovatel David Livingstone (1813-1873), první běloch, který prošel neproniknutelným černým kontinentem a objevil Viktoriiny vodopády, se vrátil do Afriky s cílem objevit i prameny Nilu. V roce 1871 však o sobě přestával dávat zprávy a vypadalo to, že zahynul.

 

 

 

Vydavatel známého listu New York Herald začal větřit senzaci a vyslal za ním reportéra Henryho Mortona Stanleyho s úkolem napsat o Livingstoneově expedici reportáž. Po strastiplném, sedmset mil dlouhém pochodu se Stanley s věhlasným cestovatelem u domorodců u jezera Tanganjika skutečně setkal a tehdy vešla do dějin památná věta: "Doktore Livingstone, nemýlím-li se…"

 

Hodnocení slušné, komentované diváky jako na televizi chvályhodný portrét dvou velkých osobností:

Je to ten druh filmu, který má všechno, co mít má – dobrý příběh, výborné herce, trochu (hodně) vzrušení a trochu historie. Nejsem si jist, nakolik odpovídá skutečnosti, ale je to velmi příjemné podívání.

Obrazovka z DVD 

Obrazovka z DVD 

Žánr: Dobrodružný / Drama / Historický

Země původu: USA

Rok vzniku: 1997

Délka: 96 minut (1:27:34)

Původní název: Forbidden Territory: Stanley’s Search for Livingstone

Světová premiéra: 7. prosince 1997 – USA

Režie: Simon Langton

Scénář: John Pielmeier

Produkce: Robert Halmi Sr., Judd Parkin, Gerrit van der Meer

Hudba: Mark Adler

Kamera: David Connell

Střih: Horacio Queiro

Kostýmy: Sheelagh Killen

Společnost: National Geographic Television / Hallmark Entertainment

Natáčeno: Velká Británie / Keňa

Hrají: Aidan Quinn (Henry Morton Stanley), Nigel Hawthorne (David Livingstone), Kabir Bedi (Khamis Bin Abdullah), Edward Fox (Markham), Dylan Baker (Gordon Bennett), Christopher Fulford (John Shaw), Fay Masterson (Alice Pikeová), Robert Willox (William Farquhar), Simon Williams (John Kirk), Paul Birchard (Yankee seržant), Edoardo Collevecchio (španělský chlapec), Simon Coury (výtržník), Luke Garrett (Henry Parker), Dafydd Hywel (James Francis), Edward Jewesbury (London Butler), Jackson Kariuki (Kalulu), Samson Kaunga (domorodec), Charles K. Kembero (Auntai), Roger May (výtržník), Michael Nardone (výtržník), Tonny Ernest Njuguna (Suri), Mick Enock Onguko (Bombay), Lewis Roderick (Stanley ve 14 letech), James Thornton (reportér), John Wallace (reportér), Paul Williamson (výtržník), Rhodro Williams (Stanley v 5 letech), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL 4:3  (podle imdb.com 1,33:1) – obal opět uvádí nesmyslný údaj 16:9 (2,35:1)

Bonus: trailery (Zakázané území, Ježíš, Křižáci, Ztracený prapor, Ďáblova čísla, Opičí král, Varianova válka)

Trailery