Bontonfilm – Need For Speed

V neděli 10. srpna 2014 společnost Bontonfilm nabízí za 299,- Kč filmovou adaptaci počítačové hry Need For Speed. Nadupaný film podle herní legendy.

Hrdinou filmu Need For Speed je automechanik a milovník rychlé jízdy Tobey. Ve snaze zachránit svou firmu a dílnu před krachem se dá dohromady s arogantním ex-závodníkem NASCARu Dinem Brewsterem. Ovšem ve chvíli, kdy se schyluje na lepší časy, veškeré plány ale překazí katastrofa při jednom ze závodů a hlavně podraz jeho nového parťáka.

Tobey jde neprávem do vězení a podrazák Dino si dál jede jejich byznys jen na sebe. Po dvou letech se Tobey vrací z vězení. Rychlost má stále v krvi a je připraven se pomstít. Rozhodne se Dina dostat v očekávaném závodě, o kterém se na nelegálním okruhu mluví jako o Super Bowlu. Vydává se na neuvěřitelnou akcí nabitou jízdu, aby vůbec stihl start.

need_for_speed_01

need_for_speed_02

need_for_speed_03

need_for_speed_04

Před sebou má celý kontinent, jako nechtěnou společnost pak policii a kupu nebezpečných závodníků, které na něj poslal „jeho kamarád“ společně s vypsanou odměnou. Všechno je proti němu, ale ve světě luxusních aut rozhoduje vedle ručičky na tachometru i odhodlání a vůle. Vítězem se může stát i outsider!

Na csfd.cz 64 procent: Co chtít od zfilmované hry o ježdění v autech? Rychlá auta, krásné lokace, zapomenutelné postavy a vynechaný děj, víc tu není.

Zadní strana

Žánr: Akční / Drama / Krimi / Thriller

Země původu: USA / Filipíny / Irsko / Velká Británie

Rok vzniku: 2014

Původní název: Need for Speed

Délka: 125 minut

Světová premiéra: 12. března 2014 – Velká Británie / Irsko / Filipíny

Kinopremiéra v ČR: 13. března 2014

Režie: Scott Waugh

Scénář: John Gatins, George Gatins

Produkce: Stuart M. Besser, John Gatins, Frank Gibeau, Tim Moore, Patrick O’Brien, Mark Sourian, Scott Waugh

Hudba: Nathan Furst

Kamera: Shane Hurlbut

Střih: Paul Rubell, Scott Waugh

Kostýmy: Ellen Mirojnick

Společnost: DreamWorks SKG Pictures / Reliance Entertainment / Electronic Arts / Bandito Brothers

Natáčeno: Detroit, Michigan, USA / Macon, Georgia, USA / Atlanta, Georgia, USA / Rome, Georgia, USA / Blue Ridge, Georgia, USA / Phenix City, Alabama, USA / Phenix City, Alabama, USA / San Francisco, Kalifornie, USA / Columbus, Georgia, USA / Point Arena Lighthouse, Kalifornie, USA / Moab, Utah, USA / Alabama, USA / Braselton, Georgia, USA / Manhattan, New York, USA / Georgia, USA / Mendocino, Kalifornie, USA / Bonneville Salt Flats, Utah, USA

Hrají: Aaron Paul (Tobey Marshall), Dominic Cooper (Dino Brewster), Imogen Poots (Julia Maddonová), Scott Mescudi (Benny), Rami Malek (Finn), Ramon Rodriguez (Joe Peck), Harrison Gilbertson (Little Pete), Dakota Johnson (Anita), Stevie Ray Dallimore (Bill Ingram), Michael Keaton (Monarcha), Alan Pfluger (Flyin‘ Hawaiian), Brian L. Keaulana (Right Seater), Logan Holladay (‚DJ‘ Joseph), Carmela Zumbado (Jeny ‚B‘), Jalil Jay Lynch (Jimmy MacIntosh), Nick Chinlund (strážník Lejeune), Chad Randall (Big Al), Buddy Joe Hooker (Detroitský policista #1), Rich Rutherford (Angličan Pual), Tony Brakohiapa (Gooch), Brent Fletcher (Texas Mike), Paul Dallenbach (Johnny V), Kanin J. Howell (CHP #1), Michael Edward Rose (investor), Beth Waugh (investorova žena), E. Roger Mitchell (detektiv #1), Antoni Corone (detektiv #2), Frank Brennan (šedesátník), Tara Jones (hlasatelka), Han Soto (produkční), Jill Jane Clements (malá stará žena), Rick Shuster (CHP pilot), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky

Titulky: česky, česky pro neslyšící, maďarsky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,39:1, podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný