Bontonfilm – Království lesních strážců

V pátek 8. srpna 2014 nabízí společnost Bontonfilm za 199,- Kč úspěšný animák Království lesních strážců. Zažijte dobrodružství ve světě, o kterém jste dosud neslyšeli.

Tvůrci Doby ledové a Ria odhalují neobyčejný, pod povrchem skrytý svět v 3D animované dobrodružné komedii Království lesních strážců. Příběh věčného boje dobra se silami zla, kde dobro ochraňuje přírodu a zlo naopak chce přírodu nemilosrdně zničit.

Když se jednoho dne mladá dospívající dívka jako mávnutím kouzelného proutku ocitne v tomto tajuplném světě, musí spojit své síly s elitní skupinou Lesních strážců a partičkou zábavných zelených postaviček, aby se společně pokusili zachránit jejich pohádkový svět…

kralovstvi_lesnich_strazcu_01

kralovstvi_lesnich_strazcu_02

kralovstvi_lesnich_strazcu_03

kralovstvi_lesnich_strazcu_04

Bystrá, statečná a tvrdohlavá dívka, taková je sedmnáctiletá Mary, která prožije dobrodružství, o jakém se jí nezdálo ani v nejdivočejším snu! Po návratu do rodného domu se snaží sblížit se svým otcem Bombou, který se jí odcizil. Svérázný a roztržitý profesor Bomba je posedlý zkoumáním pozoruhodné civilizace drobných lesních mužíčků žijících v lesích. Mary dochází trpělivost. Poté, co se kouzlem ocitne v tomto podivném lesním společenství, je ovšem nucena svůj pohled přehodnotit. Pokud se chce dostat zpátky domů, musí partičce zábavných zelených postaviček pomoci, uvěřit v jejich tajuplný svět a zachránit ho. Boj o záchranu lesa se však promění v boj o náš lidský svět. Díky odvaze, kterou Mary prokáže, získá nejen nazpět svého otce Bombu, ale i nové přátele. Královnu lesa – krásnou, bystrou a silnou Taru, která vždy panuje s úctou a vtipem. Obří housenku Nim Galů, známou svou vášní pro večírky, které rovněž nechybí moudrost a praktičnost. Komediální duo hlemýždě a slimáka Hňupa a Hruba, přičemž Hrub se považuje za největšího lamače dámských srdcí v lese. Ostříleného bojovníka Ronina, šéfa elitní lesní jednotky, muže s ostře řezanou tváří a suchým humorem, ochotného za svou královnu položit i život.

Úžasná animace, napínavé dějové zvraty a vtípky jsou zárukou, že si film Království lesních strážců zamiluje celá rodina!

Na csfd.cz 71 procent: Mlýnek na filmy byl naplněn sice už stokrát viděným, ale animace se povedla, vtipné a napínavé to je a bude se to líbit nejen dětem.

Zadní strana

Žánr: Animovaný / Dobrodružný / Rodinný / Fantasy

Země původu: USA

Rok vzniku: 2013

Původní název: Epic

Délka: 98 minut

Světová premiéra: 15. května 2013 – Trinidad a Tobago

Kinopremiéra v ČR: 30. května 2013

Režie: Chris Wedge

Námět: William Joyce (kniha „The Leaf Men and the Brave Good Bugs“)

Scénář: James V. Hart, William Joyce, Daniel Shere, Tom J. Astle, Matt Ember, Chris Wedge

Produkce: Jerry Davis, Lori Forte, James V. Hart, William Joyce, Michael J. Travers

Hudba: Danny Elfman

Kamera: Renato Falcăo

Střih: Andy Keir

Společnost: Twentieth Century Fox Animation / Blue Sky Studios

Hlasy v původním znění: Blake Anderson (Dagda), Aziz Ansari (Mub), Allison Bills (Dandelion Jinn), Jim Conroy (komentátor závodu), Todd Cummings (starší Fruit Fly), John Di Maggio (Pinecone Jinn), Troy Evans (Thistle Jinn), Colin Farrell (Ronin), Jason Fricchione (Bufův rváč), Judah Friedlander (taxikář Larry), Helen Hong (Thistle Lady), Josh Hutcherson (Nod), Kelly Keatonová (Berry Lady), Emma Kenney (Marigold Girl), Kyle Kinane (Biker Dude), Beyoncé Knowles (královna Tara), Anthony Lumia (mladší Fruit Fly), Malikha Mallette (Jinnova máma), Joe Massingill (Stickman Jockey), Edie Mirman (Flower Jinn), Chris O’Dowd (Grub), Pitbull (Bufo), Rosa Salazar (dívka z Roller Derby), Amanda Seyfried (Mary Katherine), Jason Sudeikis (Bomba), Steven Tyler (Nim Galuu), Christoph Waltz (Mandrake), Allison Weber (Flower Kid), Thomas F. Wilson (Finn), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, slovensky, islandsky, maďarsky

Titulky: česky, anglicky, slovensky, arabsky, maďarsky, islandsky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,40:1, podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: Ptáci, brouci, slimáci: Průzkum lesa; Hniloba vládne