ABCD Video – Nejkrásnější místa světa 29 – Filipíny

Ve středu 21. dubna 2010 pokračuje ABCD video za 49,- Kč dalším DVD o krásách naší planety, ke koupi budou Nejkrásnější místa světa 29 – Filipíny.  

Filipíny tvoří souostroví 7000 ostrovů, ležících na sever od Austrálie. Největším ostrovem je Luzon, kde leží hlavní město souostroví Manila. Ve filmu navštívíte nejen starobylá a historická zákoutí města, ale i nejmodernější čtvrť Makati. Uvidíte největší jezero Filipín Laguna de Bay, jehož břehy jsou posety mnoha rybářskými vesničkami, vodopády Pagsanjan a jezero Taal s nejaktivnější sopkou světa.

Oblast Luzonu je plná nebezpečných útesů, úrodných planin a rozsáhlých zásob vody. Prohlédnete si nádherné městečko Baguio s vyhlášenými trhy a navštívíte světoznámé léčitele. Na úpatí hory Timbac naleznete v jeskyních 500 let staré mumie a na rýžových plantážích poznáte život kmene Ifugao.

S kamerou navštívíte souostroví Visayas s ostrovy Panay, Negros, Samar, Leyte, Cebu a Bohol, kde žije pětina filipínské populace. Prohlédnete si nejen jejich hlavní města, ale poznáte úžasnou přírodu i s její faunou. Mindanao s městem Davao je druhým největším ostrovem Filipín. Hora Apo na východě ostrova je vyhlášeným Národním parkem a jezera Sebu, Lahit a Siluton s úrodnou půdou v okolí nabízejí obživu pro lid T’boli.

Kapitoly DVD:

 

01. Manila – Manille

02. Laguna De Bay

03. Vodopády Pagsanjan

04. Baguio

05. Jeskyně Timbac

06. Ostrov Leyte

07. Ostrov Samar

08. Ostrov Cebu

09. Ostrov Bohol

10. Ostrov Mindanao

11. Davao

12. NP Mount Apo

Další informace získáte po vložení disku do DVD mechaniky vašeho PC, který automaticky spustí multimediální přílohu DVD.

Zadní strana 

Údaje o DVD:

Délka: cca 57 minut + cca 25 minut bonusy

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: Ukázky z filmů na DVD:

01. Paříž

02. Egypt

03. Nakladatelství JOTA

04. Aljaška – Duch divočiny

05. Záhady Egypta

06. Kaňon Zion – Poklady Inků

07. Yellowstone

08. Nejkrásnější místa

09. Pacifický ohnivý kruh

10. Pátrání po velkém žralokovi

11. Solarmax

12. Tropický deštný prales

13. Nádherný Sever

14. Afrika – Serengeti

15. Vlci

16. Skrytá Havaj