Bontonfilm – Dr. House 1. DVD 3. série

Poslední ohlášená řada seriálu Dr. House by v podání společnosti Bontonfilm měla začít prvním diskem ve čtvrtek 22. dubna 2010 za 69,- Kč. Postupně vyjdou první tři řady seriálu, každá na 6 DVD v provedení digipack-slim. 

Držitel Zlatého glóbu Hugh Laurie se opět vrací do služby jako cynický Dr. Gregory House ve druhé sezóně nejinteligentnějšího a nejprovokativnějšího televizního seriálu. Tato 6-disková kolekce nabízí 24 průkopnických epizod, exkluzivní bonusové materiály a některé ze současných nejzářivějších hvězd včetně Sely Ward, Rona Livingstona, LL Cool J a Cynthie Nixon. Staňte se součástí týmu dr. House a jeho kolegů, který v tomto zábavném, emotivním a napínavém seriálu řeší ty nejzáhadnější medicínské případy. 

Disk by měl obsahovat následující díly:  

 

1. Smysl (Meaning) – 42:12

House se po svém zranění vrací zpět do práce. Jeho prvními pacienty jsou mladá žena, která při cvičení jógy ochrnula, a muž, trvale už osm let připoutaný na vozík, který se pokusil utopit v bazénu. Zprvu je House přesvědčen, že žena své symptomy předstírá. Pomalu se na základě rozhodnutí ostatních schyluje k operaci, ostatní jsou přesvědčeni, že problém je v páteři, když si House všimne ženiných nehtů na noze. Diagnosa je jasná, žena trpí v důsledku svého nesprávného stravování kurdějemi. Druhý Housův pacient je mnohem komplikovanější případ. I po řadě prodělaných testů nejsou lékaři schopni na nic přijít. Jen mezi nimi sílí pocit, že způsob, jak House hledá mužovy příčiny, jsou vlastně mučením nemocného. Když House dokonce v noci přijde za Cuddyovou se svou teorií, jak muže vyléčit pomocí kortisonu, ta ho odmítne. Těsně před mužovým propuštěním však Cuddyová kortison zkusí a v tom okamžiku se dostaví podstatné zlepšení. Wilson však po Cuddyové nechce, aby přiznala, že House měl pravdu.

 

2. Hůl & schopen (Cane and Able) – 42:12

Doktor House musí léčit malého chlapce, jehož symptomy jsou nejasné. Chlapec trpí vidinami a různými nočními můrami týkajícími se mimozemšťanů. Ani rodiče mu nějak nevěřili a nepřikládali tomuto stavu žádnou vážnost až do chvíle, kdy ho našli krvácejícího z trávícího ústrojí brzy ráno na zahradě. Lékaři nejdříve předpokládají, že chlapcovy stavy jsou způsobeny poruchou krevního oběhu. Za tímto účelem provádějí řadu vyšetření, které však nic neprokáží. Chlapcův stav se zhoršuje a v samotném Chaseovi vidí mimozemšťana. Vysvětlení chlapcova stavu je však v genetice. Při vývoji plodu došlo k splynutí jiného vajíčka s jeho, tím vznikl genetický problém. House dokáže jeho stav vyřešit. Také přijde na to, že Cuddyová s Wilsonem před ním zatajili jeho úspěch v léčbě paralyzovaného pacienta z předchozího dílu. Zároveň se mu opět vracejí bolestivé stavy v jeho nemocné noze. Vrací se k Vicodinu a své hůlce. 

 

3. Informovaný souhlas (Informed Consent) – 41:44

House se tentokrát dostává na hranu lékařské etiky. Musí totiž léčit starého vědce, známou kapacitu ve výzkumu rakoviny. Muž ve své laboratoři zkolaboval, v plicích se mu hromadí tekutina. Při pátrání po příčinách je muž však překvapí svou žádostí, aby mu pomohli zemřít. Ve chvíli, kdy nechce dát souhlas k dalším testům, s ním House udělá dohodu. Když do dvaceti čtyř hodin nenajde nějakou rozumnou příčinu jeho stavu, skutečně mu pomůže zemřít. Jenže ani po dvaceti čtyřech hodinách lékaři nemají žádný výsledek, který by nějakým způsobem ozřejmil mužovy obtíže. House naoko muži píchá injekci a přivádí ho do komatu, aby mohl ve své činnosti pokračovat.

 

4. Čáry v písku (Lines in the Sand) – 42:05 

House tentokrát léčí malého autistického chlapce, který začal mít problémy s dechem. Tým má s léčbou mnoho problémů. Hlavně Foreman, který s dítětem není schopen komunikovat. House však začíná díky různým vyšetřením zjišťovat, že symptomy, které chlapec vykazuje, jsou přinejmenším nezvyklé. Lékaři najdou v krevním oběhu jaterní buňky a chlapec začíná mít problémy se srdcem. V jednu chvíli přichází v úvahu i rakovina, lékaři však nejsou schopni nalézt jakékoli stopy nádoru. V té době House obtěžuje mladá dívka, dcera jednoho z pacientů. Dívka se do něj zamilovala a doslova ho pronásleduje. House však pochopí, že to, co se jeví jako láska, je pouze kontaminace sporami jakési houby. Tato otrava vlastně způsobila divné dívčino chování. Na základě této příhody ho také napadne, že autistický chlapec by mohl být kontaminován něčím podobným. V chlapcově oku nalezne cizopasníky. Ty se do chlapce dostali, když si hrál na pískovišti. 

 

Podrobněji třeba tady.  

 

Žánr: televizní seriál

Země původu: USA

Rok vzniku: 2004 – ?

Délka: každý díl cca 45 minut

Původní název: House M. D.

Společnost: Heel & Toe Films / NBC Universal Television / Bad Hat Harry Productions / Shore Z Productions / Moratim Produktions

Natáčeno: Kalifornie, USA

Hrají: Hugh Laurie (vedoucí oddělení diagnostické medicíny Dr. Gregory House), Lisa Edelstein (ředitelka fakultní nemocnice Dr. Lisa Cuddyová), Omar Epps (neurolog Dr. Eric Foreman), Robert Sean Leonard (vedoucí onkologického oddělení Dr. James Wilson), Jennifer Morrison (imunoložka Dr. Allison Cameronová), Jesse Spencer (Dr. Robert Chase), a další 

  

Údaje o DVD:

 

Délka: 167:53 minut  

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky

Titulky: česky napevno s anglickým zvukem

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9  

Bonus: žádný