Aha! Palace Pictures – Krokodýl – Návrat do Krvavé laguny

Vydavatelství Codi Art připravilo pro vydání v obálce Aha! Palace Pictures na čtvrtek 22. dubna 2010 za 49,- Kč zvířecí horor Krokodýl – Návrat do Krvavé laguny. Podle řady diváků nejlepší film s krokodýlem v roli hladového zabijáka.

Skupinka turistů v čele s kapitánkou lodě a novinářem uvízne během vyhlídkové plavby australskou divočinou na ostrůvku uprostřed řeky. Jenže v srdci překrásné přírody číhá na skupinku vystrašených turistů nebezpečný predátor. Pokojná výletní plavba se nečekaně změní v boj o přežití.

 

S nocí přichází příliv a stoupající hladina snižuje šance na přežití, neboť vkročit do vody znamená jistou smrt. Okolo ostrůvku krouží obrovský krokodýl.

 

Zápas s časem a strachem z toho, co čeká pod hladinou, vede skupinu k zoufalým pokusům dostat se bezpečně na vzdálený břeh řeky. Ne všem se to ale podaří…

 

Dle diváků zdaleka ne tak špatný film, jak by se podle všech náznaků dalo čekat. Nádherná exotická příroda, hutná atmosféra, sympatické herecké obsazení, celkem přesvědčivé monstrum, které je ukazováno minimálně, aby o to víc pracovala divákova fantazie. A podle znalců se dokonce chová uvěřitelně realisticky.  

K výtkám patří fakt, že český podtitul se snaží dávat film do souvislosti s australským hororem Krvavá laguna, s nímž však má snímek společné jen krokodýlí monstrum a zemi původu, a občasná klišé (ovšem co v tomto žánru čekat jiného).

Obrazovka z DVD 

Obrazovka z DVD 

Obrazovka z DVD 

Suma sumárum hodnoceno diváckou obcí mezi 60 až 70 procenty.

Žánr: Akční / Dobrodružný / Horor / Thriller

Země původu: Austrálie / USA

Rok vzniku: 2007

Délka: 90 minut

Původní název: Rogue

Světová premiéra: 6. října 2007 – Španělsko (Sitges International Festival of Fantastic and Horror Cinema)

Režie: Greg McLean

Scénář: Greg McLean

Produkce: Matt Hearn, David Lightfoot, Greg McLean, Bob Weinstein, Harvey Weinstein

Hudba: Frank Tetaz

Kamera: Will Gibson

Střih: Jason Ballantine

Kostýmy: Nicola Dunn

Společnost: De Naray Sothcott Entertainment / Dimension Films / Emu Creek Pictures / Village Roadshow Pictures

Natáčeno: Maidstone, Melbourne, Victoria, Austrálie / Melbourne, Victoria, Austrálie / Northern Territory, Austrálie / Victoria, Austrálie / Yarra Valley, Victoria, Austrálie / Yellow Water, Kakadu National Park, Northern Territory, Austrálie

Hrají: Radha Mitchell (Kate Ryanová), Michael Vartan (Pete McKell), Sam Worthington (Neil Kelly), Caroline Brazier (Mary Ellen), Stephen Curry (Simon), Celia Ireland (Gwen), John Jarratt (Russell), Heather Mitchell (Elizabeth), Geoff Morrell (Allen), Damien Richardson (Colin), Robert Taylor (Everett Kennedy), Mia Wasikowska (Sherry), Barry Otto (Mery), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, 5.1 česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: trailer, nabízíme