North Video – Heuréka 11. DVD

North Video v úterý 27. dubna 2010 v ediční řadě Světový seriál pokračuje ve vydávání televizního seriálu Heuréka, 11. disk za 49,- Kč přinese další dva díly 2. řady tohoto seriálu.

Na disku by měly být dvě epizody:

Vím, že nic nevím (E-MC…?)

Režie: Tim Matheson 

Scénář: Bruce Miller 

Kamera: Rick Maguire

Hudba: Bear McCreary

Hrají: Colin Ferguson (šerif Jack Carter), Neil Grayston (Douglas Fargo), Jordan Hinson (Zoe Carterová), Joe Morton (Henry Deacon), Ed Quinn (Nathan Stark), Salli Richardson (Allison Blakeová), Erica Cerra (Jo Lupová), Christopher Gauthier (Vincent), Michael Brock (Jasper Cole), Niall Matter (Zane Donovan)  

Vědecké kapacity z Global Dynamics připravují experiment, který si klade za cíl zrekonstruovat Velký třesk. Než však pokus dospěje do konečné fáze, prakticky přes noc se z většiny zúčastněných stanou hlupáci.

Mezi nezasaženými zůstanou Carter, Jo a mladý genius Zane. Musejí zabránit, aby se Velký třesk vymkl kontrole. Když se jim to na poslední chvíli podaří, Carter zjišťuje, že experiment "náhlé zblbnutí" nezavinil. S týmem vědců z G. D., kteří zůstali rovněž nedotčeni, musejí pátrat po skutečné příčině.  

V podání vydavatele:

V laboratořích Heuréky probíhá experiment, který má popsat procesy odehrávající se při velkém třesku. Než pokus stačí dospět do finále, z většiny zúčastněných se náhle stanou hlupáci, kteří neudrží pozornost déle než pár vteřin. 

Nevídaná podívaná (Sight Unseen)

Režie: Donna Deitch 

Scénář: Thania St. John, Charlie Craig 

Kamera: Rick Maguire

Hudba: Bear McCreary

Hrají: Colin Ferguson (šerif Jack Carter), Neil Grayston (Douglas Fargo), Jordan Hinson (Zoe Carterová), Joe Morton (Henry Deacon), Ed Quinn (Nathan Stark), Salli Richardson (Allison Blakeová), Erica Cerra (Jo Lupová), Christopher Gauthier (Vincent), Meshach Peters (Kevin Blake), Sonja Bennett (Callie Curie), Vanya Asher (Lucas), Michael Brock (Jasper Cole)   

Zoe konečně může jezdit autem sama a tak se vydává na svou první samostatnou cestu novým autem a něco srazí. Problém je, že neviděla, co to bylo. Carter jí nevěří a obviňuje ji, že se nevěnovala řízení. Názor změní ve chvíli, kdy se auto stane neviditelným.

Nedlouho poté se začne ztrácet i Carter. Když auto prohlížel, respektive prohmatával, přišel totiž do styku s radioaktivní látkou. Brzy je odhaleno, že za zmizení může vědec z Global Dynamics, který koncem 90. let pracoval na projektu neviditelnosti. Badatel však není k nalezení. Allison, Starkovi a Henrymu musí pomáhat dokonce i Callie Curieová, majitelka čistírny a rovněž bývalá členka projektového týmu. 

V podání vydavatele:  

Při první samostatné jízdě autem Zoe havaruje. Carter jí vyčítá, že se nevěnovala řízení, ale názor změní, když mu auto náhle zmizí před očima. V Heuréce kdosi zjevně experimentuje s neviditelností. 

1. a 2. sezóna (celkem 25 epizod) vychází na 13 DVD.

Viz např. tady.  

Žánr: Sci-fi / Televizní seriál / Komedie / Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 2006 – ?

Délka: každý díl cca 45 minut, pilot cca 81 minut

Původní název: Eureka

Námět: Andrew Cosby, Jaime Paglia (kreslený seriál)

Produkce: Andrew Cosby, John Peter Kousakis, Jaime Paglia, Wendy Wallace

Hudba: Mutato Muzika

Střih: Chris Peppe, Andrew Seklir

Kostýmy: Diane Widas

Společnost: NBC Universal Television

Natáčeno: Chilliwack, British Columbia, Kanada / Heritage Woods Secondary School, Port Moody, British Columbia, Kanada / Sullivan Heights Secondary, Surrey, British Columbia, Kanada / Vancouver Film Studios, Vancouver, British Columbia, Kanada / Vancouver, British Columbia, Kanada

Údaje o DVD:

Délka: cca 85 minut

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 5.1, 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: Galerie postav, Trailer Agentura Jasno