North Video – Xena: Princezna bojovnice – 42. DVD – 4. série

North Video v úterý 26. dubna 2010 pokračuje v řadě Světový seriál ve vydávání čtvrté řady seriálu Xena: princezna bojovnice. Desátý disk této řady je celkově 42. v pořadí a ke koupi bude za 49,- Kč.   

Za časů dávných bohů, hrdinných náčelníků a králů, neklidem zmítaná země zrodila hrdinku. Byla to Xena, mocná princezna bojovnice, zocelená žárem četných bitev. Síla, vášeň a nebezpečí… Její odvaha změní svět.

 

Jak informuje fanouškovský web s předstihem:

 

Vydávání 4. řady Xeny na DVD spěje ke svému konci. … Od společnosti North Video jsme dostali zprávu, že po 4. sérii prozatím další řady vycházet nebudou. Důvodů je hned několik: vydavatel chce nabízet i jiné seriály svým zákazníkům a blížící se letní prázdniny by prodej Xeny na DVD výrazně oslabily. Není ale vše ztraceno – s Xenou se předběžně počítá, termín vydání zbývajících dvou řad na DVD však není zatím stanoven. Dříve jak v září tohoto roku to ale nebude.

DVD obsahuje dvě epizody :

19. Lotr pozná zas jen lotra (Takes One To Know One)  

Režie: Chris Graves 

Scénař: Jeff Vlaming 

 

Rodina a přátelé Xeny se shromáždí na přípravě narozeninové oslavy pro Gabrielu, během které je jedna žena – lovkyně odměn Ravenica – zavražděna. Discord, bohyně odplaty, dává Xeně na vypátrání vraha čas do úsvitu, jinak zabije jednoho z přítomných… 

 

A verze z pošetky: Přátelé, kteří Gabriele pořádají oslavu narozenin, se stanou podezřelými z vraždy. Bohyně odplaty Discord chce, aby Xena vypátrala vraha, jinak si někoho z přítomných vybere jako svoji obět’.

 

20. Konec hry (Endgame) 

Režie: Garth Maxwell 

Scénař: Steven L. Sears 

 

Gabriela se znovu stává královnou Amazonek po smrti Ephiny, kterou zabil Brutus. V čele kmene se s pomocí nové Amazonky Amarice musí postavit Pompeyovi, který unesl několik Amazonek, aby měl dostatek peněz na válku s Cézarem…

 

A verze z pošetky: Gabriela se stává královnou Amazonek. Když zjistí, že Pompeius chce její družky prodat do otroctví, aby měl peníze na válku s Caesarem, rozhodne se řádění obou Římanů učinit přítrž..

 

Více najdete třeba zde.   

 

Údaje o DVD:  

 

Délka: 2×42 minut

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, 5.1, 2.0 česky

Titulky: česky (vypínatelné u českého zvuku, napevno s anglickým zvukem)

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: North Video připravuje