Forum Home Entertainment Czech – Tváří v tvář

Máme tu asi definitivně poslední titul od Forum Home Entertainment Czech v Kolekci pro muže, protože podle dostupných informací mění Buena Vista distributora pro ČR již od 1.5.2010 (nově to bude MagicBox). V pondělí 26. dubna 2010 tedy ještě jednou Nicolas Cage společně s Johny Travoltou ve filmu Tváří v tvář za 99,- Kč. Agent FBI a psychopatický terorista – dva muži, dvě tváře, jeden společný osud.

Losangelský agent FBI Sean Archer má s psychopatickým teroristou Castorem Tryem nevyřízené účty. Před šesti lety se Castor pokusil příliš schopného agenta zastřelit ze zálohy a nešťastnou náhodou zabil jeho malého synka. Od té chvíle je Archer smrtelně nebezpečnému Troyovi v patách. Žene ho touha po pomstě.

 

A velký den odplaty konečně nastal. V divoké honičce a mimořádně dramatické přestřelce Archer vítězí a nebezpečný terorista se v komatu a na prahu smrti ocitá v tajné vězeňské nemocnici. Je ale skutečně dobojováno? Nikoli! Castor a jeho bratr Pollux několik hodin před zatčením umístnili někde v Los Angeles biologickou zbraň, kterou časovaný spínač odpálí přesně za šest dní. Je třeba vypátrat místo, kde je zákeřná bomba uložena. Jde o záchranu desetitisíců životů.

 

S pomocí nejmodernější technologie vědci transplantují Archeovi tvář teroristy Castora. V tomto dokonalém "převleku" má ve vězení zjistit od Castorova bratra Polluxe, kde leží bomba. To se Archeovi nakonec podaří, ale na návrat k normálu je už pozdě.

Castor se totiž mezitím probral z komatu, ukradl Archeovu tvář a zlikvidoval všechny, kdo o záměně tváří věděli. Navíc zaujal Archerovo postavení nejen v FBI, ale i v jeho rodině. Neuvěřitelnou záměnu neprohlédne nikdo, dokonce ani Seanova manželka.

 

Psychopatický terorista se tak stal agentem, zatímco skutečný policista s tváří mnohonásobného vraha trpí v přísně střeženém kriminále. Podaří se mu uprchnout a získat znovu svou pravou identitu?

Velmi povedená akční jízda, dle komentářů nejlepší hollywoodský kousek Johna Woo. Námět je sice zrovna u nás poněkud profláknutý, ale jde o nadupaný kolotoč, perfektní akční sekvence, vše korunováno výtečnou dvojicí v hlavních rolích.

 

Žánr: Thriller / Akční / Krimi / Sci-fi / Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 1997

Délka: 133 minut

Původní název: Face/Off

Světová premiéra: 27. června 1997 – Kanada, USA

Kinopremiéra v ČR: 4. září 1997

Režie: John Woo

Scénář: Mike Werb, Michael Colleary

Produkce: Terence Chang, Michael Colleary, Michael Douglas, Christopher Godsick, Jonathan D. Krane, Jeff Levine, Barrie M. Osborne, David Permut, Steven Reuther, Mike Werb

Hudba: John Powell

Kamera: Oliver Wood

Střih: Steven Kemper, Christian Wagner

Kostýmy: Ellen Mirojnick

Společnost: Touchstone Pictures / Paramount Pictures / Douglas-Reuther Productions / WCG Entertainment Productions

Natáčeno: Agoura Hills, Kalifornie, USA / Cabrillo Beach, San Pedro, Los Angeles, Kalifornie, USA / Downtown, Los Angeles, Kalifornie, USA / Kaiser Permanente Medical Center/Hospital, Baldwin Park, Kalifornie, USA / Los Angeles Convention Center – 1201 S. Figueroa Street, Downtown, Los Angeles, Kalifornie, USA / Los Angeles Harbor, San Pedro, Los Angeles, Kalifornie, USA / Los Angeles, Kalifornie, USA / Pacific Palisades, Los Angeles, Kalifornie, USA / San Pedro Bay, Kalifornie, USA / San Pedro Harbor, Long Beach, Kalifornie, USA / San Pedro, Los Angeles, Kalifornie, USA / Victorville, Kalifornie, USA

Hrají: John Travolta (Sean Archer / Castor Troy), Nicolas Cage (Castor Troy / Sean Archer), Joan Allen (Dr. Eve Archerová), Alessandro Nivola (Pollux Troy), Gina Gershon (Sasha Hasslerová), Dominique Swain (Jamie Archerová), Nick Cassavetes (Dietrich Hassler), Harve Presnell (Victor Lazarro), Colm Feore (Dr. Malcolm Walsh), John Carroll Lynch (vězeňská stráž Walton), CCH Pounderá( Dr. Holllis Millerová), Robert Wisdom (Tito Biondi), Margaret Cho (Wanda), Jamie Denton (Buzz), Matt Ross (Loomis), Chris Bauer (Ivan Dubov), Myles Jeffrey (Michael Archer), David McCurley (Adam Hassler), Thomas Jane (Burke Hicks), Tommy Flanagan (Leo), Dana Smith (Lars), Romy Windsor (Kimberly), Paul Hipp (Fitch), Kirk Baltz (Aldo), Lauren Sinclair (agent Winters), Ben Reed (pilot), Lisa Boyle (Cindee), Linda Hoffman (Livia), Danny Masterson (Karl), otec Michael Rocha (kněz), Megan Paul (dívka v nemocnici), Mike Werb (otec v nemocnici), Tom Reynolds (L.A.P.D. polda), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, francouzsky, italsky, 2.0 česky, maďarsky

Titulky: anglicky, česky, francouzsky, italsky, holandsky, polsky, maďarsky, hebrejsky, řecky, bulharsky, chorvatsky, slovinsky

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: Sestřih nejlepších akčních záběrů, Životopisy herců a tvůrců, Upoutávka na film Pearl Harbor