Mido Film – Komisař Rex 2. DVD

Další krabička s logem Mido Filmu by na pulty měla donést druhé DVD seriálu Komisař Rex. Za cenu 79,- Kč by se tak mělo stát ve čtvrtek 29. dubna 2010.

Na disku budou další dva díly první série.

 

3. Útěk ke smrti (Flucht in den Tod)

Režie: Wolfgang Dickman, Olive Hirschbiegel 

Scénář: Peter Hajek, Peter Moser

Kamera: Wolfgang Dickmann, Gerald Liegel, Alexander Boboschewski, Birgit Gudjonsdottir 

První vysílání: 24. listopadu 1994

Délka:  minut

Anotace TV Prima:

Řidiči mrazicího kamionu ilegálně převážejí z Maďarska do Rakouska ruské uprchlíky. Pro emigranty to však není cesta k lepšímu, ale k jisté smrti, protože se ocitají v rukou zločinecké organizace, která obchoduje s lidskými orgány. Ošklivého případu se ujímá policejní komisař Richard Moser z vídeňské kriminálky. Samozřejmě mu bude pomáhat čtyřnohý detektiv Rex…

 

Anotace TV Nova:

Na parkovišti u dálnice je nalezena mrtvola muže. Doktor po ohledání tvrdí, že muž umrzl, i když je parné léto. Rex nachází stopy tekutiny, která vytékala z nějakého vozu a kterou byla znečištěna i mrtvola. Jde po stopě a dovede policii až k mostu a poté na skládku odpadu, kde jsou nalezeny další mrtvoly, ovšem bez důležitých orgánů. Richard most hlídá a zjistí, že pod ním dochází k předávání běženců z Východu. Gang ho však odhalí, postřelí a zajme. Stopu však už sleduje Rex.

4. Smrt starých dam (Der Tod der alten Damen)

Režie: Wolfgang Dickman, Olive Hirschbiegel 

Scénář: Peter Hajek, Peter Moser

Kamera: Alexander Boboschewski, Birgit Gudjonsdottir

První vysílání: 1. prosince 1994

Délka: minut

Anotace TV Prima:

Kdo ví, co asi skrývají ve svých bytech vídeňské dámy? Ve Vídni zmizelo několik bohatých žen. Ve všech případech policisté objevili pouze vykradenou domácnost, těla obětí se nikdy nenašla. Jedinou stopou zatím zůstává ochod, odkud všem pohřešovaným starým dámám doručovali nákupy do bytu. Majitelka této firmy určitě ledacos ví, odmítá však vypovídat. Komisař Moser se svým pomocníkem psem Rexem ji budou sledovat.

 

Anotace TV Nova:

Jednoho dne přijde nahlásit stará dáma, že pohřešuje svoji sousedku. Policie v bytě nachází stopy zápasu. Je to už několikátý případ, kdy se ztratily opuštěné ženy i se svými cennostmi. Richard tuší, že by něco mohla vědět paní Kopetzská z protějšího domu, ale ženě přes telefon někdo vyhrožuje, a tak před policií mlčí. Stopy vedou i do obchodu, který provozuje donáškovou službu do domu. Ten dříve patřil Kopetzské a ta ho nyní pronajímá panu Ramederovi. V zákaznických knihách najde policie všechny pohřešované ženy a dozví se také, že nákupy nosí ženám vnuk paní Kopetzské. Jeho babička však nechce nic říct, a tak na ni nasadí Rexe.

Žánr: TV seriál / Krimi

Země původu: Rakousko / Německo / Itálie

Rok vzniku: 1994 – ????

Délka: každý díl cca 45 minut

Původní název: Kommissar Rex

Společnost: Mungo-Film / Sat.1 / Österreichischer Rundfunk

Natáčeno: Vídeň, Rakousko

Hrají: Tobias Moretti (Richard Moser 1994-1998), Gedeon Burkhard (Alexander Brandtner 1997-2001), Heinz Weixelbraun (Christian Böck 1997-2001), Karl Markovics (Ernst Stockinger 1994-1996), Martin Weinek (Fritz Kunz 1999-2009), Wolf Bachofner (Peter Höllerer 1994-1999), Gerhard Zemann (Dr. Leo Graf 1996-2009), Fritz Muliar (Max Koch 1994-1998), Alexander Pschill (Marc Hoffmann 1995-2004), Elke Winkens (Niki Herzog 2001-2004), Reginald von Ravenhorst (Rex 1994-1995), Rhett Buttler (Rex 1995-?), Daniela Gäts (Sonja 1995-1996), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 německy, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3

Bonus: fotogalerie, právě vychází, DVD kolekce Historie československého letectví