Blesk – Zastav a nepřežiješ 2 – Vysoké napětí

Po poměrně dlouhém čase H.C.E. naváže s logem Blesku v pátek 30. dubna 2010 další obálkou s označením Premiéra – Kinohit na akční jízdu pokračováním Zastav a nepřežiješ 2 – Vysoké napětí za 69,- Kč. Ještě intenzivnější, ještě akčnější… Adrenalinový šok, který vás nenechá vydechnout. Další videoklipový trip tvůrců, z jejichž tvorby jsme tu nedávno měli další ukázku.

Na konci filmu Zastav a nepřežiješ padá nájemný vrah Chev Chelios z helikoptéry vysoko nad Los Angeles… Šlo o pád, který nemůže přežít.

 

Ale když se nová vizuální technika a non-stop akce filmu ukázaly být naprostým hitem, začali si tvůrci Mark Neveldine a Brian Taylor pohrávat s myšlenkou, že by se Chev Chelios dožil dalšího dne.

 

A tak Zastav a nepřežiješ 2 – Vysoké napětí začíná tím, že Chev dopadne na rušnou křižovatku v centru L.A., jen aby byl unesen záhadnou skupinou asijských gangsterů. O tři měsíce později se Chev probere na operačním stole, kde mu tým čínských chirurgů vyndá z těla srdce a nahradí ho bateriově poháněným zařízením, které potřebuje být pravidelně nabíjeno, aby zůstalo v chodu.

 

Zatímco v prvním filmu byl Chevu Cheliosovi do těla vpraven jed, který ho zabije, pokud neudrží své srdce v nepřetržitém stresu, v tomto vysokooktanovém pokračování čínská mafie ukradne Cheliosovo téměř nezničitelné srdce a vymění ho za bateriově poháněnou náhradu, která vyžaduje pravidelné dávky elektřiny, aby se udržela v chodu.

 

Odhodlání získat své skutečné srdce zpět a touha po pomstě jsou jeho hnacím motorem. Chev Chelios se vydává na zběsilou honičku ulicemi L. A. a sejme každého, kdo se mu postaví do cesty.

 

Divácky hodnoceno stále nadprůměrně (přes 60 procent), nicméně zaznívají připomínky: Tohle už je příliš. Nehorázná úchylárna.

 

Zběsilá kamera, šílený střih, extrémní humor, příliš koření a málo omáčky. Sirup neředěný vodou vypadá fajn, ale pít se nedá. Nulový děj, prázdný scénář, který i to málo krade z jedničky.

 

Žánr: Akční / Krimi / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2009

Délka: 91 minut

Původní název: Crank: High Voltage

Světová premiéra: 16. dubna 2009 – Německo, Kazachstán, Rusko, Švýcarsko, Velká Británie, Ukrajina

Kinopremiéra v ČR: 23. července 2009

Režie: Mark Neveldine, Brian Taylor

Scénář: Mark Neveldine, Brian Taylor

Produkce: Peter Block, Michael Davis, Gary Lucchesi, James McQuaide, Michael Paseornek, Eric Reid, Tom Rosenberg, Skip Williamson, Richard S. Wright, Richard Wright

Hudba: Mike Patton

Kamera: Brandon Trost

Střih: Marc Jakubowicz, Fernando Villena

Kostýmy: Dayna Pink

Společnost: Lionsgate / Lakeshore Entertainment / Radical Media

Natáčeno: Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Jason Statham (Chev Chelios), Amy Smart (Eve Lydon), Dwight Yoakam (Doc Miles), Efren Ramirez (Venus), Julanne Chidi Hill (Dark Chocolate), Reno Wilson (Orlando), Keone Young (Don Kim), Art Hsu (Johnny Vang), Joseph Julian Soria (Chico), Ling Bai (Ria), Clifton Collins Jr. (El Huron), David Carradine (Poon Dong), Corey Haim (šerif Randy), Geri Halliwell (Karen Cheliosová), Billy Unger (mladý Chev), Jamie Harris (host talk show), John de Lancie (Fish Halman), Ho-Kwan Tse (čínský doktor 1), Galen Yuen (čínský doktor 2), Shu Lan Tuan (asijská zdravotní sestra), Setu Taase (zabiják Triády), Henry Hayashi (člen Triády), Najja Meeks (Sierra), Anne Girard (Nevada), Yeav-Genevieve Lavlinski (Pepper), David Rolas, Moses Romero, Dewey Kim, Portis Hershey, Atticus Todd, Peter Mark, Chad Damiani, Jai Stefan, Tom Roach, Maynard James Keenan, Danny Lohner, Chester Bennington, Danna Hansen (Glenda Lansingová), Ted Garcia (Ted Garcia), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: