Magic Box – Století Miroslava Zikmunda

V den plánovaného uvedení do e-shopů se ve středu 10. prosince 2014 i v trafikách měla objevit novinka společnosti Magic Box, za 199,- Kč se začne prodávat dokument Století Miroslava Zikmunda. Skutečný životní příběh nejslavnějšího českého cestovatele 20. století. Podle webu PNS je nakonec prodej posunut až na pátek 12. prosince 2014.

Všichni znají dvojici slavných cestovatelů – Zikmunda a Hanzelku. Všichni znají jejich expedice a knihy. Nikdo neví, jaký žili život.

Životopisný film Století Miroslava Zikmunda přináší osobitý pohled na bouřlivé dějiny dvacátého století očima muže, který poznal celý svět. Byl počat za Habsburků, narodil se pět měsíců po vzniku první republiky. Přežil 2. světovou válku, zažil nástup komunismu i jeho pád. STB byl označen jako „nebezpečná osoba nejvyšší třídy nebezpečnosti“. Pobýval v Africe, když zanikal koloniální systém. Setkal se s prezidenty, seznámil se s Gagarinem i Hillarym. Zažil nástup demokracie a „všemocného“ kapitalismu… Vydejme se napříč dějinami a nechme si vyprávět příběh minulého století prostřednictvím muže, který jej zažil.

stoleti_miroslava_zikmunda_01

stoleti_miroslava_zikmunda_02

stoleti_miroslava_zikmunda_03

Na csfd.cz 88 procent: Výborný dokument o jednom takřka neuvěřitelném životě, i když se do něho nedalo vměstnat vše, co by divák chtěl vidět a vědět.

Žánr: Dokument

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 2014

Délka: 97 minut

Kinopremiéra v ČR: 4. září 2014

Režie: Petr Horký

Scénář: Pter Horký

Spolupráce na scénáři: Miroslav Náplava

Dramaturgie: Jan Gogola ml.

Hudba: Radůza, Robert Jíša

Kamera: Pavel Otevřel

Střih: Petr Svoboda

Zvuk: Michal Deliopulos

Společnost: PiranhaFilm s.r.o. / Prima ZOOM

Účinkují: Miroslav Zikmund, Jiří Hanzelka, a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 česky

Titulky: česky pro neslyšící

Obraz: barevný / černobílý PAL DVD9 16:9

Bonus: žádný