Magic Box – Pojedeme k moři

Středa 10. prosince 2014 je pro společnost Magic Box zřejmě dnem domácího filmu, další nabízený titul je za 199,- Kč režijní debut Jiřího Mádla Pojedeme k moři. O klukovi, který chce být slavným režisérem.

Jedenáctiletý Tomáš se chce stát filmařem, a když dostane k narozeninám kameru, rozhodne se natočit svůj první film – o své rodině a kamarádovi. Postupně tak poznáváme jeho tatínka, maminku, babičku, ale i kamaráda Harise, který mu pomáhá s natáčením. Kluci blbnou a užívají si natáčení, ale jen do chvíle než zjistí, že kamera dokáže odhalit i věci, které jsou nepříjemné – například pravdu o jejich spolužačce, kterou Tomáš miluje anebo že mu jeho táta lže! Dvakrát týdně tajně odjíždí místo práce bůhvíkam, ale zapírá to. Tomáš, i když má obavu, že se dozví něco, co bude bolet, se rozhodne tomu přijít na kloub. Netuší, že narazil na rodinné tajemství, které má mnohem hlubší kořeny, než se zprvu zdálo…. Jeho odhalení je šokující i čisté svou neokázalou jednoduchostí a lidskostí.

pojedeme_k_mori_01

pojedeme_k_mori_02

pojedeme_k_mori_03

Film je dětsky upřímný, hravý, spontánní, humorně vyprávěný, ale místy i drsný až krutý. Film pro celou rodinu a pro ty, kteří neztratili dar dětského pohledu na svět, film, který dojme i pobaví. Film o dospívání a o odvaze dospět.

Pojedeme k moři je výjimečný film nejen příběhem, ale i režijním uchopením – je celý vyprávěný pohledem jedenáctiletého kluka, který si svůj příběh režíruje i natáčí – nejdříve má svoji kameru, k níž posléze přibude druhá – Harisova. Většina záběrů je snímaná jakoby „z ruky“.

Na csfd.cz 75 procent: Velké překvapení. Herec, který v některých kruzích nebyl příliš oblíben a brán zrovna vážně, dokázal přes určité slabiny natočit film, který upoutá a pobaví.

 Zadní strana

Žánr: Komedie / Rodinný / Drama

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 2014

Délka: 90 minut

Kinopremiéra v ČR: 10. dubna 2014

Režie: Jiří Mádl

Scénář: Jiří Mádl

Produkce: Miloslav Šmídmajer

Hudba: René Rypar

Kamera: Edita Kainrathová

Střih: Jakub Vansa

Zvuk: Klára Javoříková, Pavel Dvořák

Kostýmy: Lucie Ulíková, Kateřina Konečná

Masky: Romana Karlíková

Architekt: Jana Nosková

Společnost: Bio Illusion / Česká televize

Hrají: Petr Šimčák (Tomáš), Jan Maršál (Haris Kubálek), Ondřej Vetchý (otec), Lucie Nebeská Trmíková (matka), Jaroslava Pokorná (babička), Anastásia Chocholatá, Michaela Majerníková, Ondřej Veselý, Zdeněk Bařinka, Miroslav Táborský (taxikář), Lukáš Hrabák (Harisův bratr), Miloslav Šmídmajer, a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 česky

Titulky: česky pro neslyšící, anglicky, chorvatsky, rusky, portugalsky (Brazílie), japonsky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: teaser, trailer, film o filmu, virály, fotogalerie, partneři