Vapet pro každého – Kantonský kmotr

Vapet v ediční řadě Pro každého pokračuje v mapování herecké a režisérské kariéry Jackieho Chana, v úterý 4. května 2010 to bude Kantonský kmotr za 48,- Kč.

Kchuo Čchen Wa přichází ve třicátých letech 20. století do města za prací. Hned po příjezdu ho o všechny úspory připraví podvodník.

 

Obrazovka z DVD - ořez na 4:3 

 

Nemá práci ani peníze, ale jeho život se záhy obrátí naruby. Pomůže skupině mafiánů v souboji s konkurenčním gangem a je prohlášen za šéfa bandy.

Obrazovka z DVD - ořez na 4:3 

Kchuovi není svět zločinu moc po chuti, rád by podnikal legálně a navíc se rozhodne udělat aspoň nějaký dobrý skutek. Pomůže chudé květinářce, která se dostala do problémů.Do města se má vrátit její v cizině vystudovaná dcera se snoubencem, které květinářka nalhala, že je bohatá. Gangsteři tedy pomáhají chudé prodavačce proměnit se na bohatou dámu. Během toho se ale musí Kchu věnovat i svým gangsterským povinnostem – boji ve válce, která mezi oběma gangy vypukla.

Obrazovka z DVD - ořez na 4:3 

Podle komentářů další z povedených filmů Jackieho Chana, kde překvapivě převažuje zajímavý děj nad akcí, ale i to bitkové „minimum" se honosí vysokou úrovní bojové choreografie a jako obvykle skvělými kaskadérskými kousky. Znalci upozorňují na kratičká camea Simona Yama a Biao Yuena. Ve své době šlo údajně o nejdražší hongkongskou produkci.

Zadní strana obalu 

Žánr: Akční / Komedie / Krimi / Drama

Země původu: Hong Kong

Rok vzniku: 1989

Délka: 122 minut (2:01:26)

Původní název: Ji Ji / Qiji / Miracles

Světová premiéra: 15. června 1989 – Hong Kong

Režie: Jackie Chan

Námět: Robert Riskin (příběh "Lady for a Day" z roku 1933)

Scénář: verze z roku 1933 – Damon Runyon (film "Lady for a Day"), verze z roku 1961 – Hal Kanter, Harry Tugend (film "A Pocketful of Miracles"), Edward Tang

Kamera: Arthur Wong

Hudba: Siu-Tin Lei

Střih: Peter Chueng

Společnost: Golden Harvest Company / Golden Way Films Ltd.

Hrají: Jackie Chan (‚Charlie‘ Cheng Wah Kuo), Anita Mui (Luming Yangová), Ya-Lei Kuei aka Yah-Leh Gui (madam Kao), Chun Hsiang Ko (Tygr), Ma Wu (strýc Hai), Bill Tung (Tung), Kenny Bee (reportér #1), Anthony Chan (reportér #2), Lawrence Cheng (reportér #3), Jing Chen (host na párty), Jacky Cheung (obrýlený úředník), Yuen Chor (hodnostář), Billy Chow (zločinec), Michael Chow Man-Kin (Dai Jek Dung), Tiet Wo Chu, Hark-On Fung (zločinec), Kara Hui, Ricky Hui (muž), Regina Kent (členka gangu), Alvina Kong (Foxy), Benny Lai (muž), Billy Lau (Tong), Siu-Ming Lau (Hoův šéf),  Hoi San Lee (zločinec), Siu-Tin Lei (lotr na policejní stanici), Fong Liu (hadí muž), Ken Lo (zločinec), Lieh Lo (Fei), Ray Lui (Lu), a další

 

Zcela překvapivě je úvod a závěr opravdu širokoúhle (viz informace kolegy Pavla M.), jak dokládají sejmuté obrazovky, ovšem hned v úvodu se obraz přehodí na výše viditelných 4:3…

 

Úvodní titulky 2,35:1

 

Úvod filmu 2,35:1

 

Menu DVD

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 čínsky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: ?