CinemArt – Fakjů pane učiteli

V neděli 21. prosince 2014 přispěla do nabídky i společnost CinemArt, do prodeje šlo za 199,- Kč DVD s komedií Fakjů pane učiteli.

Zeki Müller nemá na vybranou. Někdo totiž postavil školní tělocvičnu přímo nad jeho „úsporami“. Tedy nad místem se zakopanými ukradenými penězi, které tam pro něj ukryla jeho přítelkyně. A tak, aby se po propuštění z basy dostal ke své kořisti, musí se vydávat za suplujícího učitele na Götheho gymnáziu, čímž vznikne už tak sužovanému vzdělávacímu systému další problém, protože od toho okamžiku zaměstnává nejbláznivějšího učitele všech dob.

fakju_pane_uciteli_01

fakju_pane_uciteli_02

fakju_pane_uciteli_03

fakju_pane_uciteli_04

fakju_pane_uciteli_05

V noci se Zeki snaží tajně prokopat ke své uloupené kořisti a během dne používá sice drastické, ale účinné metody, aby zkrotil neukázněné teenagery ve třídě 10. B. Jeho upjatá, korektní kolegyně, učitelka Lisi Schnabelstedtová, sice odsuzuje jeho neortodoxní pedagogické metody, ale nemůže si pomoct a do nového „kolegy“ se zamiluje. Dokonce mu pomůže vykopat něco cennějšího než je hotovost – zbytky jeho vlastní morální integrity.

Na csfd.cz 75 procent: Německá komedie a vtipná? K neuvěření. A ona je navíc hodně vtipná.

Zadní strana

Žánr: Komedie

Země původu: Německo

Rok vzniku: 2013

Původní název: Fack ju Göhte

Délka: 113 minut

Světová premiéra: 7. listopadu 2013 – Německo

Kinopremiéra v ČR: 28. srpna 2014

Režie: Bora Dagtekin

Scénář: Bora Dagtekin

Produkce: Christian Becker, Bora Dagtekin, Tina Kringer, Martin Moszkowicz, Oliver Nommsen, Tobias Sasse, Lena Schömann

Hudba: Michael Beckmann

Kamera: Christof Wahl

Střih: Charles Ladmiral, Zaz Montana

Kostýmy: Regina Tiedeken

Společnost: Rat Pack Filmproduktion / Constantin Film Produktion

Natáčeno: Mnichov, Německo / Berlín, Německo

Hrají: Elyas M’Barek (Zeki Müller), Karoline Herfurth (Lisi Schnabelstedtová), Katja Riemann (ředitelka Gudrun), Jana Pallaske (Charlie), Alwara Höfels (Caro), Jella Haase (Chantal), Max von der Groeben (Daniel), Anna Lena Klenke (Laura), Gizem Emre (Zeynep), Aram Arami (Burak), Runa Greiner (Maike – 10a), Valentina Pahde (Greta – 10a), Robin Reichelt (Jerome), Janina Altinger (dívka), Nicolas Brauner (kluk – 10 a), Kyra Sophia Kahre (Isabell – 10b), Paul Triller (Kevin – 10b), Michael Pryadko (Ufuk – 10 b), Daniela Oberbörsch (Paula – 10 a), Dustin Raschdorf (Leo Deckweiss), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 německy, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,35:1)

Bonus: Trailer, Foto, Plakát