AdvantAge Film – Vojáci: Příběh z Kosova – 1. díl

Tentokrát z katalogu MagicBoxu vydává AdvantAge Film televizní titul, na který jsem připraven nebyl, na pultech je v úterý 4. května 2010 DVD Vojáci: Příběh z Kosova – 1. díl v pošetce za 49,- Kč.

Válka v Kosovu skončila, Miloševič je obklíčen a srbské jednotky odešly. Uprchlíci se vracejí domů a moc přebírají mezinárodní mírové jednotky.

Italský kontingent se usadí nedaleko Srbského ortodoxního kláštera a vesnice, jejíž obyvatelé se rozhodli zůstat a neodcházet z válečné zóny.

Vojenskou povinností je nastolit mír, ale vše se komplikuje příchodem dalších uprchlíků. Největším problémem je ovšem oddíl srbských speciálních jednotek, které se odmítly vzdát a skrývají se v okolí.

Zase jeden z titulů, u něhož na imdb.com počet hlasujících o jednoho přesáhl počet prstů obou rukou, nemá žádný slovní komentář a hodnocení je na cca 60 procentech.

Italský televizní program o titulu praví: mírové mise italské armády v různých zemích po celém světě jsou rizikové a odpovědné, ale především mají ušlechtilý úkol přinášet pomoc, jako tomu bylo v roce 1999 v Kosovu. Tato mise inspirovala televizní minisérii o dvou epizodách. Sledujeme v ní den po dni příběh mladých vojáků, kteří riskují své životy, aby odvrátili hrozbu útoků a rehabilitovali postiženou oblast. Snaží se vrátit na svěřené území klid a obnovit normální život. Natáčení proběhlo v Kosovu, v Bosně a v regionu Campania poblíž Paestumi.

Žánr: Válečný

Země původu: Itálie

Rok vzniku: 2002

Délka: 103 minut

Původní název: Soldati di pace / The Soldiers: The Kosovo Story

Světová premiéra: 2. června 2002 – Itálie

Režie: Claudio Bonivento

Scénář: Graziano Diana, Fabrizio Rondolino

Hudba: Angelo Talocci

Kamera: Maurizio Dell’Orco

Kostýmy: Elisabetta Giacchi

Společnost: Cineteam

Hrají: Dario Boccia (Cirillo), Stefano Calvagna (Silvestro Montanari), Carlo Christian (Milos), Carla Cassola (Nadeszda Jukovic), Adriano Chiaramida (Skender Padre), Milutin Dapcevic (Enver Skender), Bruno De Stephanis (Pope Nicolaj), Giovanni Di Benedetto (Padre Di Silvestro), Francesco Feletti (Luca Trentini), Simone Filippone (Almir), Ornella Giusto (Sorella di Silvestro), Giorgio Gobbi (Marcello Frua), Andrea Golino (Martino Franceschi), Genti Kame (Rade Petrovic), Nadya Cazan (Alja Sknder), Federica Lenzi (Marina), Dragan Marinkovic (Merkham Ukaij), Lucia Mascino (Aira), Alberto Mastrangelo (Nino Petrucci), Yuliya Mayarchuk (Esma Skender), Francesco Meoni (Salvo Magliulo), Antonello Morroni (Ugo Scafarelli), Andrea Nardi (Sindaco Mlade Ristic), Virginia Nela (Lajla), Giorgio Pasotti (Vittorio De Blasi), Andrea Piedimonte (Mauro Sanna), Michael Reale (Col. Fulvio Corradi), Garvey Salerno (Damiano Troiani), Nini Salerno (generál Achille Serra), Francesco Siciliano (Ten. Enzo Franchi), Tony Sperandeo (kapitán Angelo Scanni), Fabrizio Temperini (Mar. Alutante Fabrizio Leoni), Edmondo Tieghi (Zoran Jukovic), Diego Verdegiglio (Cappellano militare), Gwyn Sannia (Fatmir), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 italsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 1,66:1

Bonus: trailery (Zakázané území, Ježíš, Křižáci, Ztracený prapor, Ďáblova čísla, Opičí král, Varianova válka, Opravdové ženy, Operace Apokalypsa)