Blue Sky Film – Skóruj!

To máme jeden netradiční námět za druhým. Ediční řada Platinum společnosti Blue Sky Film nabídne ve čtvrtek 6. května 2010 za 99,- Kč v digipacku komedii, která má koule Skóruj! Smrtící ping-pong ve stylu Mortal Kombat…

Randy Daytona byl okouzlující a slavný ping-pongový šampión. Jeho kariéra skončila, když se po vraždě otce zhroutil na olympiádě. Po čase je kontaktován FBI s žádostí, aby infiltroval nebezpečnou ilegální ping-pongovou organizaci.

 

Jejím bossem však není nikdo jiný než vrah jeho otce, nebezpečně přitažlivý a zákeřný, nádherně odporný a velmi zlý Feng.

 

Ten pořádá přísně utajený turnaj v ping-pongu, kde jediné pravidlo zní: Skóruj bez pravidel! Je to hra na život a na smrt.

 

Na ping-pongovém stole se střídá napětí, ironie a sex. Bude Randy připraven zasmečovat? Na pomoc Randymu přispěchá duchovní vůdce, slepý ping-pongový mistr Wong a výcviková expertka, divoká a sexy neteř mistra Wonga, Maggie. Oba mají s Fengem nevyřízené účty.

 

Bláznivá komedie Skóruj! otevírá dveře do šíleného světa agentů FBI, frajerů s pálkou a v neposlední řadě do světa svůdných dívčích těl, kde jediným posláním je skórovat. Roli nelítostného bosse Fenga si užívá jeden z nejslavnějších hollywoodských záporáků Christopher Walken.

 

Asi se podle komentářů při natáčení spíš bavili tvůrci a herci, komedie si vyskórovala většinou sotva 50 procent a řadu kritiků:

 

S výjimkou Christophera Walkena, který se poprvé objeví až v polovině filmu a jeho role je spíš takové trochu větší cameo, ve filmu nehraje žádná pořádná hvězda a leckteré scény se svou "výpravností" nebezpečně podobají českému filmu.

 

Kdo se směje tomuhle, tak neví, co je to smysl pro humor. Ten Walken už taky bere roli v každé hovadině. Hodina a půl velmi nenáročné zábavy. Maggie Q má ale božské tělo.

 

Žánr: Akční / Komedie / Krimi / Romantický / Sportovní

Země původu: USA

Rok vzniku: 2007

Délka: 91 minut

Původní název: Balls of Fury

Světová premiéra: 29. srpna 2007 – USA

Kinopremiéra v ČR: 29. listopadu 2007

Režie: Robert Ben Garant

Scénář: Thomas Lennon, Robert Ben Garant

Produkce: Gary Barber, Roger Birnbaum, Derek Evans, Jonathan Glickman, Thomas Lennon, Ron Schmidt

Hudba: Randy Edelman

Kamera: Thomas E. Ackerman

Střih: John Refoua

Kostýmy: Mary Ann Bozek

Společnost: Rogue Pictures / Intrepid Pictures / Spyglass Entertainment

Natáčeno: Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Dan Fogler (Randy Daytona), Christopher Walken (Feng), George Lopez (agent Ernie Rodriquez), Maggie Q (Maggie Wongová), James Hong (pan Wong), Terry Crews (Freddy), Robert Patrick (seržant Pete Daytona), Diedrich Bader (Gary), Aisha Tyler (Mahogany), Thomas Lennon (Karl Wolfschtagg), Cary-Hiroyuki Tagawa (tajemný asijský muž), Brett DelBuono (mladý Randy Daytona ve 12 letech), Jason Scott Lee (Siu-Foo), Toby Huss (majitel), David Holmes (TV producent), Heather DeLoach (fanynka), David Koechner (Rick), Kerri Kenney (Sarah), Floyd Van Buskirk (starý muž), Jenny Robertson (matka Den), Patton Oswalt (Hammer), Jim Lampley (sportovní komentátor), Na Shi La (Drak), Mather Zickel (ředitel), Jim Rash (Techie), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: Vystřižené scény, Alternativní konec, Film o filmu, Hlídačka míčků