Mido Film – Vraždy v Oxfordu 2

S logem Mido Filmu se na pulty chystá pokračování krimisérie Vraždy v Oxfordu za 49,90 Kč, v prodeji by DVD mělo být od čtvrtka 6. května 2010.

 

Britský krimi seriál, natáčený od roku 2007, je volným pokračováním úspěšné série Inspektor Morse.

 

Inspektor Lewis, dříve pomocník slavného inspektora Morse, po jeho smrti pokračuje v jeho stopách. Po letech se vrací do míst, kde kdysi začínal, do univerzitního městečka Oxford, kde od smrti své manželky ještě nebyl.

2. Staré školní vztahy (Old School Ties)

Režie: Sarah Harding

Námět: Colin Dexter

Scénář: Alan Plater

Hudba: Barrington Pheloung

Kamera: Peter Middleton

Střih: Dave Thrasher

Kostýmy: John Lindlar

První vysílání: 25. února 2007

Když je mladá chytrá studentka nalezena mrtva v hotelovém pokoji, detektivové Lewis a Hathway jsou vtaženi do případu plného slávy, ambicí, intrik a nebezpečných sexuálních praktik.

Zavražděná dívka, Jo Gilchrist, je jednou ze tří studentek Oxfordské univerzity, které mají nesmírné ambice uspět. Dívky založí společné sdružení, v němž naplánují své budoucí směřování. Dvojice Lewis a Hathway odhalí, že některá spojenectví ale nemusí být taková, jakými se navenek jeví…. Lewis je v tomto případu konfrontován se svou minulostí.

Nebo z jiného zdroje:

Inspektor Lewis a seržant Hathaway se ujímají osobní ochrany bývalého kriminálníka a v současnosti úspěšného autora Nickyho Turnbulla, který kdysi podvedl oxfordské profesory, a nyní mu někdo vyhrožuje zabitím.

Brzy je nalezena uškrcená členka Svazu studentů Jo Gilchristová, která psala ostré články do studentských novin, a vzápětí je zavražděn i Turnbull. Lewis zjistí, že manželka oběti, Diane Turnbullová, s ním kdysi dávno chodila do školy…

Žánr: TV seriál / Krimi

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 2007 – ????

Délka: každý díl cca 90 – 110 minut

Původní název: Lewis

Produkce: Michele Buck, Chris Burt, Ted Childs, Rebecca Eaton, Howard Ella, Kate McKerrell, Damien Timmer

Společnost: Granada Media / Granada Television

Natáčeno: Ealing, Londýn, Velká Británie / Oxford University, Oxford, Oxfordshire, Velká Británie

Hrají: Kevin Whately (detektiv inspektor Robert Lewis), Laurence Fox (detektiv seržant James Hathaway), Rebecca Front (šéfsuperintendant Jean Innocent), Clare Holman (Dr. Laura Hobson), Sasha Behar (Catherine Linn), Richard Lintern (Sefton Linn), Crispin Redman (Dean Greely), Sian Thomas (Ingrid Nielson), Adrian Rawlins (Harry Bundrick), Richard Dillane (Theodore Platt), Anna Massey (Prof. Margaret Gold), Diana Payan (Petra Bundrick), Anna Madeley (Anne Sadikov), Ellie Kendrick (Megan Linn), Nicola Redmond (Tina Daniels), Martyn Whitby (John Staunton), a další

Údaje o DVD:

Délka: cca 93 minut

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 anglicky, 5.1, 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9  

Bonus: fotogalerie, právě vychází