Magic Box – Jedna ruka netleská

(Ne)překvapivě ve zlaté éře pošetek nebylo ke koupi všechno, co by se dalo předpokládat, spousta titulů si na trafikovou premiéru musel počkat pěkných pár let. Ve středu 14. ledna 2015 se po změně vydavatele díky společnosti Magic Box nabízí ke koupi za 99,- Kč česká komedie Jedna ruka netleská. Jste normální? Bojíte se tmy? Jste hrdina? Máte rádi svého psa? Rozumíte svým dětem? Pili jste houbový čaj? Máte skvělého kamaráda? Máte rádi televizi? Natočili vás skrytou kamerou? Chcete ochutnat něco nového?

Černá komedie Davida Ondříčka

Standa je smolař. Osud ho smýká životem a on si to nechá líbit. Zrovna ho pustili z vězení a on věří, že se karta obrací. Jeho bývalý šéf Zdeněk mu totiž něco dluží a Standa si konečně může splnit to, o čem snil. Jenže potká Ondřeje. To je ještě větší trotl než Standa. Jejich smůla se násobí a to nemůže dopadnout dobře. Zdeněk má manželku Sandru a dvě děti. Manželka je přísná, spolehlivá a ekologická. Děti jsou hodné, učí se a hrají si. Zdeněk má restauraci a svoji pravou ruku Jana. Všechno se daří. Než potká Standu a Ondřeje.

jedna_ruka_netleska_01

jedna_ruka_netleska_02

jedna_ruka_netleska_03

jedna_ruka_netleska_04

Moderní černá komedie „Jedna ruka netleská“ je film, který vás strhne. Na pozadí originálního, chvílemi kriminálního příběhu se odvíjí množství humorných situací, absurdních dialogů, zapamatovatelných hlášek a vše vyvrcholí překvapivým závěrem.

Na csfd.cz 69 procent: Zábavně úchylný film, plný hlášek, skvělých herců a útržkovitých scének, kterému chybí soudržnost a děj.

 Zadní strana

Žánr: Komedie

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 2003

Délka: 102 minut

Kinopremiéra v ČR: 18. září 2003

Režie: David Ondříček

Scénář: David Ondříček, Jiří Macháček

Dramaturg: Jan Lekeš, Kristián Suda

Produkce: David Ondříček, Ondřej Nerud, Lenka Čintalanová, Jaroslav Kučera, Jan Otčenášek, Helena Uldrichová, Dušan Kukal

Hudba: Jan P. Muchow

Kamera: Richard Řeřicha

Střih: Michal Lánský

Zvuk: Pavel Rejholec, Jakub Čech

Kostýmy: Kateřina Coufalíková

Masky: Nevena Thielová

Architekt: Radek Hanák

Společnost: LuckyManFilms / CinemArt / Česká televize / Barrandov Studio

Hrají: Jiří Macháček (Standa), Ivan Trojan (Zdeněk), Marek Taclík (Ondřej), Klára Pollertová-Trojanová (Sandra), Isabela Smečková-Bencová (Martina), Kristina Lukešová (Andrea), David Matásek (Jan), Vladimír Dlouhý (otec Martiny), Jan Tříska (otec Standy), Sára Voříšková (Nikolka), Martin Janda (David), Martin Myšička (psycholog), Tatiana Vilhelmová (redaktorka), David Novotný (vyšetřovatel), Lenka Krobotová (sekretářka), Radek Holub (bezdomovec), Martin Zbrožek (muž s bombou), Zdeněk Suchý (vedoucí supermarketu), Tomáš Rejholec (bubeník), Marek Buble (flétnista), Pavel Kuřák (kuchtík Karel), Karel Vávrovec (kuchtík Franta), Dimo Lipitkovský (zloděj), Petr Messany, a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 česky, 2.0 audio pro nevidomé, 2.0 komentář tvůrcl

Titulky: česky pro sluchově postižené, anglicky, francouzsky, německy

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: Film o filmu, Kinotrailer, Nepoužité scény, Komentář tvůrců