IFA Music – Temná věž

Vypadá to, že za sázku za jistotu dnes vydavatelé považují buď seriály, nebo filmy, u nichž se máme bát. S logem IFA music v ediční řadě IFA Movie ve středu 5. května 2010 vychází Temná věž za 49,- Kč. Sahá až k nebesům, ale dotýká se pekla. Ve městě, které nikdy nespí, je tato budova noční můrou.

Mrakodrap, kancelářská budova v Barceloně, se stává místem několika záhadných úmrtí. Například umývač oken spadne z 29. poschodí a zabije přitom několik náhodných chodců.

 

 

 

Bezpečnostní poradce Dennis Randall je zavolán k vyšetřování.

 

Během vyšetřování nejprve věří, že úmrtí jsou náhodná. Ale brzy si uvědomí, že je působí nějaká zvláštní a záhadná síla uvnitř budovy. Co by mohlo být příčinou těchto nehod?

 

Všechny nehody se stávají v přítomnosti architektky mrakodrapu. Dennis záhy zjistí výskyt temného přízraku z minulosti, který vraždí pomocí smrtících představ, které vyvolává ve svých obětech. Jak může být zastaven nehmotný přízrak? Do boje jsou povoláni vyšetřovatel paranormálních jevů Max Gold a odborník-parapsycholog Sergie.

 

Nezbývá než konstatovat, že jako valná většina těchto u nás neznámých titulů, i tento nasbíral sotva 40 procent. A i když je máj a mělo by se volat Hynku, Viléme, Jarmilo! já bych raději křičel Freddy, Jasone, Micheale! Dočkáme se někdy klasiky, u které se máme opravdu bát?

 

Dle zahraničních komentářů je nejlepší na filmu původní obal, na kterém se shlukuje dav kolem mrakodrapu, který má tvar rakve. Jinak jde údajně o neuvěřitelně nudný pokus vykrást Poltergeista a Osvícení. Michael Moriarty je vcelku dobrý herec a je škoda, že skončil v takové popelnici.

 

Žánr: Thriller / Horor

Země původu: USA

Rok vzniku: 1987

Délka: 92 minut

Původní název: Dark Tower

Režie: Freddie Francis, Ken Wiederhorn (oba jako Ken Barnett)

Scénář: Robert J. Avrech, Ken Blackwell, Ken Wiederhorn

Produkce: John R. Bowey, Tom Fox, Sandy Howard, Michael Masciarelli, Tom Merchant, Paco Poch, Ken Wiederhorn, David Witz

Hudba: Stacy Widelitz

Kamera: Gordon Hayman

Střih: Tom Merchants

Natáčeno: Barcelona, Cataluña, Španělsko

Hrají: Michael Moriarty (Dennis Randall), Jenny Agutter (Carolyn Pageová), Carol Lynley (Tilly Ambroseová), Theodore Bikel (Dr. Max Gold), Kevin McCarthy (Sergie), Anne Lockhart (Elaine), Patch Mackenzie (Maria), Robert Sherman (Williams), Ricardo Azulay (Charlie), Ramiro Oliveros (Joseph), Jordi Batalla (Mueller), Jaime Ros (Beck), Monica Fatjo (Rebecca), Juan Ramón Romani (Philip Page), Mara Bador (matka Rebeccy), a další

Údaje o DVD:

 

Zvuk:  2.0 česky  

Titulky: žádné 

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: trailery