PB Publishing – Goldfinger

Ani dnešní den nechybí nabídka vydavatelství PB Publishing. V pondělí 10. května 2010 za 77,- Kč vychází Goldfinger, ve kterém Bond musí zničit zločinný plán pašeráka Aurice Goldfingera, který chce ovládnout světový trh se zlatem. Diváky je adaptace sedmého románu chválena za představitele hlavního záporáka a za jeho mlčenlivého poskoka s velmi ostrou buřinkou…

Další dobrodružství nepřekonatelného Jamese Bonda, tentokrát v boji o zlato uložené v pevnosti Fort Knox.

 

Poté, co zlikviduje továrnu na heroin a zneškodní zabijáka, který ho má odstranit, odlétá James Bond, agent britské tajné služby s krycím číslem 007, do Miami za dalším úkolem.

 

Málokterý zločinec na světě totiž dokáže se zlatem to, čeho je schopen Auric Goldfinger. Zároveň nesnese, aby mu stál kdokoliv v cestě. Je jisté, že tenhle bohatý tlouštík pašuje zlato z Británie do Evropy, ale nikdo neví jak. A právě to má zjistit Bond.

 

Samozřejmě se mu to podaří a nedá mu to ani moc práce. Ale žena, kterou donutil, aby mu pomohla, zemře. I sám agent 007 nemá při honičce s Goldfingerem šanci a je zajat. Na zloduchově farmě ve Spojených státech se mu ale podaří vyslechnout jeho nebezpečný plán.

 

Goldfinger chce proniknout do pevnosti Fort Knox, kde je ukryt americký zlatý poklad a pomocí atomové bomby jej znehodnotit, čímž by jeho vlastní zásoby zlata získaly desetinásobnou hodnotu.

 

Jediný, kdo by mohl zločinu zabránit, je právě Bond, ten však má značně omezené možnosti zásahu. Přesto se nevzdává a pro splnění úkolu je ochoten použít jakoukoli zbraň, třeba i svůj šarm a kouzlo osobnosti.

 

Žánr: Akční / Dobrodružný

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 1964

Délka: 111 minut

Původní název: Goldfinger

Světová premiéra: 17. září 1964 – Velká Británie, Londýn

Režie: Guy Hamilton

Námět: Ian Fleming

Scénář: Richard Maibaum, Paul Dehn

Produkce: Albert R. Broccoli, Harry Saltzman, Stanley Sopel

Hudba: John Barry

Kamera: Ted Moore

Střih: Peter R. Hunt

Společnost: An Eon Productions

Natáčeno: Švýcarsko / Velká Británie / USA

Hrají: Sean Connery (James Bond), Honor Blackman (Pussy Galoreová), Gert Fröbe (Auric Goldfinger), Shirley Eaton (Jill Mastersonová), Tania Mallet (Tilly Mastersonová), Harold Sakata ‚Tosh Togo‘ (Oddjob), Bernard Lee (M), Martin Benson (Solo), Cec Linder (Felix Leiter), Austin Willis (Simmons), Lois Maxwell (slečna Moneypenny), Bill Nagy (Midnight), Michael Mellinger (Kisch), Peter Cranwell (Johnny), Nadja Regin (Bonita), Richard Vernon (Smithers), Burt Kwouk (pan Ling), Desmond Llewelyn (Q), Mai Ling (Mei-Li), Varley Thomas (Švýcar), Margaret Nolan (Dink), John McLaren (brigadýr), Robert MacLeod (atomový specialista), Victor Brooks (Blacking), Alf Joint (Capungo), Gerry Duggan (Hawker), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky, polsky

Titulky: česky, anglicky, bulharsky, chorvatsky, hebrejsky, maďarsky, islandsky, polsky, portugalsky, rumunsky, turecky

Obraz: barevný 16:9 (podle imdb.com 1,37:1)

Bonus: ?