Filmag horor – Prokletí Mayů

Filmag ve středu 12. května 2010 za 45,- Kč v ediční řadě Horor nabízí film Prokletí Mayů. Ztracená civilizace vydává kruté tajemství.

Během výzkumu na tajemných mayských pyramidách je náhle zavražděn doktor Slivak, který tomuto tématu zasvětil celý život.

 

Jeho úmrtí je však pouze první v řadě dalších, mnohem brutálnějších zabití, která se všechna točí kolem dávného prokletí Mayů.

 

Do pátrání po pachateli těchto hrozivých činů se vydává doktorova dcera Lisa, podporována dávným přítelem svého otce.

 

Hrozivé stíny krutých vrahů jsou však stále blíž…

 

Hodnocení se tentokrát ustálilo na 50 procentech v zahraničí (u nás ani ťuk). Komentáře hovoří o povedeně bizarních úmrtích, slušné dávce krve a sexu, exotickém prostředí, kohoutích zápasech, exorcismu, zvracení živých hadů… Atmosféra údajně nechá vzpomenout na leckteré filmy Fulciho. Kdo ale není příznivcem 80-tých let a italských hororů, bude prý velmi zklamán.

 

Žánr: Horor

Země původu: Itálie

Rok vzniku: 1989

Délka: 94 minut

Původní název: Maya

Režie: Marcello Avallone

Scénář: Marcello Avallone, Andrea Purgatori, Maurizio Tedesco

Produkce: Maurizio Tedesco

Hudba: Gabriele Ducros

Kamera: Silvano Ippoliti

Střih: Adriano Tagliavia

Kostýmy: Angelo Santucci

Společnost: Reteitalia / Trio Film

Natáčeno: Elios Studios, Řím, Lazio, Itálie / Isle of Margarita, Venezuela

Hrají: Peter Phelps (Peter), Mariella Valentini (Lisa Slivaková), Cyrus Elias (Dr. Santos), Mariangélica Ayala (Jahaira), Mirella D’Angelo (Laura), Antonello Fassari (Sid), Erich Wildpret, Antonella Angelucci (Maria), Tullio Cavalli, Vilma Ramia, Enrique Soto, William Berger (Salomon Slivak), Gustavo Camacho, Samantha Ceballos, Sosimo Hernandez, Luis Alberto Meneres, Hiran Birto, Santiago Tovar, Freddy Blanco, a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,66:1)

Bonus: ?