North Video – Agentura Jasno, disk 7+8

A do třetice. Mezi vydavatelstvím North Video oznámenými tituly na čtvrtek 13. května 2010 bylo i double DVD 7+8 se 4 epizodami seriálu Agentura Jasno za 79,- Kč. Tím měla být první série kompletní, ovšem titul byl uvolněn pouze pro prodej prostřednictvím e-shopu.  

V současné době jeden z nejlepších krimiseriálů, plný vtipu a napětí.

 

Hlavní hrdina seriálu Shawn Spencer je člověk s neobyčejnou pozorovací schopností, bystrým úsudkem a neuvěřitelnou pamětí. Tento jeho talent v něm po celé dětství podporoval a rozvíjel jeho otec Henry Spencer, který od něj očekával, že si zvolí povolání policisty jako on. Tím se však Shawn nestal, po škole vystřídal několik desítek zaměstnání, ale u žádného z nich nevydržel dost dlouho. Vše se změní, když jednou poněkolikáté pouze na základě televizní reportáže odhalí a oznámí pachatele loupeže a stane se tak v tomto případě hlavním podezřelým. Díky svému nenahraditelnému talentu a neuvěřitelné dávce štěstí se mu však podaří přesvědčit některé policisty, že je sensibil. To však má dokázat pomocí při vyšetřování případu. Na pomoc si téměř proti jeho vůli pozve svého kamaráda Guse, se kterým po nečekaně rychlém úspěšném vyřešení případu zakládají detektivní agenturu…

 

DVD obsahuje 4 epizody:

 

11. Zataženo s možností vraždy (Cloudy… With a Chance of Murder)  

Režie: Lev L. Spiro 

Scénář: Andy Berman 

 

Shawn s Gusem sledují ve zprávách reportáž o učitelce Sandře Panitchové, která je podezřelá z vraždy. Údajně měla poměr s moderátorem počasí Jacksonem Halem a ve studiu ho bodla do srdce nožem na dopisy. Po činu utekla, ale na místě i vražedné zbrani byly její otisky. Shawn je však přesvědčen, že Sandra je nevinná…

 

Při soudním přelíčení Shawn zjistí, že Sandřin advokát Adam Hornstock je dost neschopný a při pauze mu poradí jak zapůsobit na porotu. Adam pak Shawnovi a Gusovi řekne, že by si je rád najal, ale nemůže si to dovolit. Firma, pro kterou pracuje, mu nedůvěřuje, ačkoliv jde o firmu jeho rodiny.

 

Shawn a Gus si prohlížejí studio, kde došlo k vraždě. Jacksonova asistentka Priscilla jim ukáže, jak se natáčí před pozadím, na které se pak promítají potřebné snímky ke zprávám. Také se seznamují s Rubenem, Jacksonovým hlavním meteorologem, a Shawn zjišťuje, že Ruben Jacksona nesnášel. Shawn s Gusem se setkávají se Sandrou. Ta jim poví, že Jacksona téměř neznala, ale měla s ním pohlavní styk. Když se ráno probudila, byla celá od krve, zpanikařila a utekla. Vůbec netuší, co se stalo, ale rozhodně popírá, že by někoho zabila.

 

U soudu při výslechu dokáže Adam se Shawnovou pomocí rozzuřit Rubena natolik, že dá najevo svou nenávist a nakonec prohlásí, že měl Jacksona někdo zabít už mnohem dřív. Později zahlédne Shawn doklad o tom, že detektiv Lassiter posílal nějaké dokumenty státnímu návladnímu Phelpsovi, ten ale žádné dokumenty z tohoto data do důkazních materiálů nezařadil… 

 

12. Připravit, pozor, vražda (Game, Set… Muuurder?)  

Režie: James L. Conway 

Scénář: Anupam Nigam 

 

Shawn Spencer vyšetřuje zmizení Deanny Sirtisové, tenisové hráčky, která se měla předchozího večera setkat se svým otcem Leonardem na letišti, aby společně odletěli na turnaj do Tokia. Deanna, ale na letiště nepřijela.

 

Policie intenzivně hledá Felixe Alvareze, který se nedávno vloupal do Deannina bytu. Gus je na firemním víkendu a Shawn chce, aby se hned vrátil a pomohl mu s případem, to však Gus odmítá. Doufá totiž, že během výletu obměkčí šéfa, aby právě on dostal velkého klienta po kolegovi, který odchází do důchodu. Shawn se ale jen tak lehce nevzdá, takže vzápětí odjíždí Gus domů s tím, že se jeho babička vážně zranila. Spolu se Shawnem pak navštíví Leonarda Sirtise a zjistí, že po Alvarezově vloupání Deanna úplně změnila své chování a do pokoje si nechala instalovat bezpečnostní kameru. V jejích špercích najdou levný prsten a dospějí k teorii, že měla přítele, kterého její otec neschvaloval.

 

Ve sportovním klubu si pak promluví s dívkou, která zde byla v den, kdy Deanna zmizela. Ta jim řekne, že Deanna začala chodit s Dougem, ale její otec chtěl, aby se s ním ihned rozešla. Shawn s Gusem zajdou do salonu krásy, kde byla Deanna den před svým zmizením, a z počítače si tajně vytáhnou adresu, kam chtěla dívka dodat objednané produkty. Když na místo dojedou, je tam policie a sanitka, do které právě nakládají Deannu, kterou se někdo pokusil zabít. Detektiv O´Harová řekne Shawnovi, že Deanna v tomto bytě občas bydlela ještě s jednou hráčkou. Shawn odhalí, že z vitríny zmizela jedna z trofejí, což by mohla být zbraň, kterou Deannu pachatel udeřil. Policie také stále hledá Felixe Alvareze, ve kterém vidí detektiv Lassiter hlavního podezřelého. Shawn si však myslí, že na Deannu zaútočil její tajný milenec…  

13. Poker? Mmm, a předkrm nebude!? (Poker? I Barely Know Her)  

Režie: Joanna Kerns 

Scénář: Kerry Lenhart, John J. Sakmar, Douglas Steinberg  

V kanceláři agentury Jasno se objeví Shawnův otec. Shawn se ho snaží vystrnadit s tím, že má každou chvíli přijít klient, vyjde však najevo, že oním klientem je právě jeho otec. Brandon, syn jeho přítele Petersona, majitele velké automobilové firmy, má nějaké problémy. Jeho otec ho před pár týdny vyhodil z práce, protože chtěl, aby na sobě zapracoval. Místo toho ho vyhodili z bytu, odpojili mu telefon a nakonec zfalšoval šek na třicet tisíc dolarů z otcova účtu. V jeho věcech, které si jako záruku nechal jeho bývalý domácí, najde Shawn mimo jiné vizitku ze zahradnictví. Tam zjistí, že se tu ukrývá tajná herna pokeru, kam pravděpodobně Brandon Peterson chodil.

Gus občas hraje poker na internetu a od Brandonova otce zjistí, že jeho syn tam také hrával, a zjistí i jeho přezdívku. Když se Brandon později do internetové hry připojí, dají si s ním pod falešným jménem schůzku.

Když se s Brandonem sejdou, řeknou mu, že ho hledá jeho otec. Brandon chce odejít, ale objeví se tam Berger, kterého viděli při pokeru v zahradnictví. Ten Brandona uhodí a připomene mu jeho dluh. Brandon přizná, že ukradené otcovy peníze prohrál s Bergerem. Prý podváděl, ale on mu to nemůže dokázat.

Shawn s Gusem přemluví Brandona, aby šel za svým otcem a všechno si s ním vyříkal. On nakonec souhlasí. Místo setkání se svým otcem mu ale vybere peníze ze sejfu a přihlásí se do pokerového turnaje, v němž chce porazit Bergera. Na turnaj za ním dorazí Shawn s Gusem i panem Petersonem. Ten nechce synovi dovolit hrát. Protože je však už do hry přihlášený, jde místo něj hrát Shawn…  

14. Duch šílené Sherry (Scary Sherry: Bianca’s Toast)  

Režie: John Landis 

Scénář: Steve Franks, James Roday 

Mladá dívka Doreen běží opuštěnou budovou starého blázince a pronásleduje ji děsivá postava. Ochromená strašným strachem se opře o okno, které povolí, dívka vypadne ven a na následky zranění umírá.

Detektiv O´Harová přijede na univerzitu v přestrojení za prezidentku univerzitního sesterstva a vyšetřuje smrt této studentky, i když je případ posuzován jako sebevražda. O´Harová se zastaví za Shawnem a Gusem a požádá je o pomoc při pátrání, protože se někdo snaží dívky vystrašit a používá k tomu starou legendu o mstícím se duchovi ženy jménem Sherry, která před lety v blázinci vyskočila z okna.

Shawn s Gusem pomoc neodmítnou a zajdou na návštěvu sesterstva. Tam zjistí, že se dívkám dějí zvláštní věci. Náhle zhasnou světla, ozve se hrozný hlas, začnou padat předměty a za oknem se objeví podivné zjevení. Dívky jdou na noc do jiného domu a Shawn najde zapojený přístroj, ze kterého někdo pouštěl hrůzostrašné zvuky, a dojde mu, že zjevení za oknem byl jen trik se svítilnou. O´Harová se mezitím seznámí s Doreeninou kamarádkou Alice, ale ta s ní vůbec nechce mluvit.

Shawnovi se později podaří odhalit, že nahraný strašidelný hlas říkal pozpátku "Bianca" – jméno jedné z dívek sesterstva. Okamžitě volá O´Harové, aby ji upozornil, že je Bianca ve velkém nebezpečí…

Podrobně např. zde.

Žánr: Krimi / Komedie / Mysteriozní / Televizní seriál

Země původu: USA / Kanada

Rok vzniku: 2006 – ??

Délka: pilot cca 75 minut, každý díl cca 42 minut

Původní název: Psych

Světová premiéra: 7. července 2006 – USA

Produkce: Paulo De Oliveira, Steve Franks, Chris Henze, Tracey Jeffrey, Kelly Kulchak, Wendy Wallace

Hudba: Adam Cohen, John Robert Wood

Kamera: Michael McMurray  

Střih: David Crabtree, Brad Durante

Společnost: Pacific Mountain Productions / Tagline Television / Universal Network Television

Hrají: James Roday (Shawn Spencer), Dulé Hill (Burton ‚Gus‘ Guster), Corbin Bernsen (Henry Spencer), Timothy Omundson (Carlton Lassiter), Kirsten Nelson (Karen Vick), Anne Dudek (Lucinda), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 5.1, 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 16:9

Bonus: