AdvantAge Film – Princ & já 4: Sloní dobrodužství

AdvantAge Film ve středu 12. května 2010 překvapuje hned několikrát. Jednak jde již o druhý titul tento týden, jednak o návrat zpět k plastové krabičce v edici, označené jako Diamantová (tj. i vyšší cena), jednak se mi ho nepodařilo najít v katalogu Magic Boxu, odkud AdvanAge dosud výlučně čerpal (podle dostupného staršího obalu v ČR již provádělo distribuci North Video) a nakonec jde o titul, který nebyl v dosavadních upoutávkách. Na pultech je Princ a já 4 – Sloní dobrodružství za 69,- Kč.

Už jsme měli k dispozici na pultech první a druhý díl, a tady došlo k dalšímu střídání – režisérka je sice stejná jako u nechválené dvojky, došlo ale k výměně hereckého představitele prince Edvarda a hodnocení titulu točeného přímo pro videodistribuci je pod 40 procenty.

Rok po královské svatbě jsou dánský král a královna pozváni na svatbu princezny Myry, jediné dcery krále Safrye ze Sangyoonu. Vydají se do vzdálené Asie v ústrety největším dobrodružstvím svého života.

Komentáře vyjadřují rezervovanost až zklamání: Romantika se dávno vytratila, bezduchý scénář natahovaného pokračování žádné překvapení nepřináší… S původním filmem už to nemá nic společného, podívaná spíš pro děti.

Žánr: Komedie

Země původu: USA

Rok vzniku: 2010

Délka: 92 minut

Původní název: The Prince & Me: The Elephant Adventure

Světová premiéra: 15. února 2010 – Velká Británie

Režie: Catherine Cyran

Scénář: Blayne Weaver

Produkce: Boaz Davidson, Frank DeMartini, Danny Dimbort, Avi Lerner, Trevor Short, Tom Waller

Hudba: Andrew Gross

Kamera: Picha Srisansanee

Střih: Irit Raz

Společnost: M1 Films / Swingin‘ Productions

Natáčeno: Thajsko

Hrají: Jonathan Firth (Soren), Kam Heskin (Paige), Chris Geere (Edvard), Selina Lo (Rayen), Ase Wang (Myra), Prinya Intachai (Kah), Amarin Cholvibul (Alu), David Bueno (voják #3), Vithaya Pansringarm (král Saryu), Joe Cummings (Hráč na violu), Leigh Barwell (zdravotní sestra), Felix John Fraser (tajný agent 2), Chalie Ruedpokanon (voják #2), Peter Mossman (tajný agent), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: