KaB Music – Kryštof Kolumbus (3. a 4. část)

Po delší pouze, ale přesně dle ohlášení se v pátek 14. května 2010 na pultech objevilo pokračování edice RájDVD společnosti KaB Music a za 99,- Kč další dvoudiskové balení legendárního televizního seriálu Kryštof Kolumbus

Italsko-americký čtyřdílný seriál s hvězdným obsazením a vynikající režií si získal srdce televizních diváků na celém světě a v roce 1985 obdržel dvě nominace na prestižní cenu Emmy.

 

Snad nejslavnější mořeplavec Kryštof Kolumbus se narodil v italském Janově roku 1451. A bylo to v Lisabonu, kdy mladý Kryštof pojal neobvyklý nápad plavit se západním směrem a najít tak novou a kratší cestu do bohatých zemí Indie, Číny a Japonska – plán nakonec provedený díky podpoře španělské královny Isabely a jejího chotě.

 

Tři karavely Pinta, Niňa a Santa Maria společně vypluly roku 1492 a po strastiplné cestě objevily americký kontinent. Přestože Kolumbus z první cesty nepřivezl velké bohatství, byl přivítán jako hrdina. Ve svých průzkumných cestách pokračoval až do konce života a statečně čelil živlům na moři, odporu domorodců na zemi, závisti a nepřízni ve své adoptivní domovině. Z poslední cesty se vrátil v roce 1504 a o dva roky později umírá obklopen svými syny.

 

Žánr: Dobrodružný / Historický / Biografický

Země původu: Itálie / USA / Francie / SRN

Rok vzniku: 1985

Délka: 71:35 minut 1. DVD + 70:38 minut 2. DVD

Původní název: Christopher Columbus / Cristoforo Colombo

Světová premiéra: 7. března 1985 – Itálie

Režie: Alberto Lattuada

Scénář: Adriano Bolzoni, Laurence Heath, Alberto Lattuada, Tullio Pinelli

Produkce: Fabrizio Sergenti Castellani, Anna Maria Clementelli, Silvio Clementelli, Malcolm Stuart, Ervin Zavada

Hudba: Riz Ortolani

Kamera: Gianlorenzo Battaglia, Franco Di Giacomo

Střih: Russell Lloyd

Kostýmy: Maria De Matteis, Enrico Luzzi

Společnost: Antenne-2 / Bavaria Atelier / Lorimar Telepictures / Radiotelevisione Italiana

Natáčeno: Dominikánská republika / Malta / Španělsko

Hrají: Gabriel Byrne (Cristoforo Colombo), Rossano Brazzi (Diego Ortiz DeVilhegas), Virna Lisi (Dona Moniz Perestrellová), Oliver Reed (Martin Pinzon), Raf Vallone (Jose Vizinho), Max von Sydow (král Jan Portugalský), Eli Wallach (otec Hernando De Talavera), Nicol Williamson (král Ferdinand), Faye Dunaway (královna Isabella Španělská), Michel Auclair (Luis DeSantangel), William Berger (Francisco De Bobadilla), Keith Buckley (De Torres), Mark Buffery (Bartholomo Colombo), Anne Canovas (Beatriz Enriquezová), Elpidia Carrillo (Coana), Massimo Girotti (vévoda Medina Celi), Larry Lamb (Don Castillo), Stefano Madia (Federico), Audrey Matson (Dona Felipa Perestrellová), Murray Melvin (otec Linares), Jack Watson (otec Marchena), Hal Yamanouchi (Guacanabo), Claudio Aliotti (dospělý Diego), Patrick Bauchau (Don Rodrigo), Kasimir Berger (Diego jako dítě), Salvatore Borghese (Juan), Charles Borromel (Xarmiento), Tony Camilleri (Riquelme), Scott Coffey (Vallejo), Cyrus Elias (Alaminos), Francesco Lattuada (De Triana), Patrick Longhi (Ferdinand), Alexander Lopez (Diego Taino), Antonio Marsina (Vicente Pinzon), David Mills (Dr. Chanca), Lino Mintoff (De Gamma), Brizio Montinaro (Ocampo), Joseph Murphy (Escobedo), Luca Orlandini (Diego v dětství), Iris Peynado (Selina), Jean-François Poron (Alonso De Mardan), Erik Schumann (Benguela), Gregory Snegoff (Francisco Pinzon), John Suda (Ruiz), Sergio Testori (Arias), Fabiola Toledo (Dona Maria De Toledová), Josefina Vetencourt (Clara De Moyaová), Heinz Weiss (Noscomb), a další

V českém znění: Lukáš Hlavica, Petr Gelnar, Anna Remková, Marcel Vašinka, Helena Dytrtová, Vladimír Kudla, Irena Hrubá, Vladimír Fišer, Martin Zahálka, Jaroslav Horák, Klára Šumanová, Michal Holán, Bedřich Šetena, Milan Slepička, a další

Na obalu je avizována na 28.5. dvoudisková Dáma s kaméliemi (Isabelle Huppert) za 99, a na obou discích inzerovaný Fridrich Barbarossa (režie Renzo Martinelli) je zatím "připravován".

Menu 3. DVD

Menu 4. DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 3. DVD 

Výběr kapitol 4. DVD

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL 4:3 (digitálně vyčištěn)

Bonus: na 3. DVD biografie a filmografie herců a tvůrců (Max von Sydow, Virna Lisi, Raf Vallone), Kryštof Kolumbus (text), Čtyři Kolumbovy výpravy (mapa)

Bonusy na 3. DVD 

Biografie na 3. DVD