Česká multimediální – Adolf Wenig – Kytice pověstí v MP3

Ve čtvrtek 13. května 2010 další příval mluveného slova z dílny společnosti Česká multimediální, tentokrát je to za 59,- Kč disk Adolf Wenig – Kytice pověstí v MP3

Celá zábavná knížka na jednom CD v MP3.

 

Vydejte se s námi po stopách zapomenutých pověstí z českých krajů. Odhalíte tajemství starého hradu, setkáte se s loupežníky, zjistíte, jak vznikl pozoruhodný kopec u města Jičína a ještě mnohem víc. Zaručená zábava právě začíná – pojďte se bavit!

 

Obsah:

1. O založení Vorlíka (9:53)

2. Z čertova střevíce (18:59)

3. Divoký lovec (22:12)

4. Bláznivá Hejná (11:04)

5. O věčném židu (15:54)

6. O sladké kaši (18:34)

7. O loupežnících a litoměrickém katu (15:17)

8. Střevíčky z chleba (10:01)

 

Poslyšte pověsti o dobrých lidech a jejich vítězství nad hloupostí a zlem. Kytka pověstí je uvitá z příběhů, které vykvetly v naší zemi. Některé z nich voní po dobrotě hodné zámecké paní, jiné pak zavánějí chamtivostí zámeckého pána.

 

Poznejte správnou zábavu. Lásce je někdy třeba obětovat víc, než si lidé myslí. Pohledný mládenec dal v sázku svůj vlastní život, když uzavřel smlouvu s čertem. Duši však nedal zadarmo a jeho vítězství dodnes připomíná pozoruhodný kopeček. Povídka O sladké kaši vás zase pobaví tím, jak vtipný trest je přichystaný pro lakomého panovníka. Tolik radosti chtěl svým poddaným sebrat, až se sám dostal do jejich role.

 

Honem si pojďte poslechnout všech osm pověstí. Zaručeně se při nich budete bavit!

 

– napsal: Adolf Wenig

– hudba a zvuková režie: Jiří Philipp

– vypráví: Miroslava Krakovková

 

Celková délka: 2:01:54  

 

Vhodné pro MP3 přehrávač, domácí kino, počítač nebo autorádio s podporou MP3.