Filmexport Home Video – Krok do tmy

Na středu 4. března 2015 společnost Filmexport Home Video připravila za 99,- Kč další digipack s pamětnickým filmem Krok do tmy. Detektivní komedie podle námětu Eduarda Fikera s Rolfem Wankou a Adinou Mandlovou v hlavních rolích.

Podnikatel Fred Baron chce spáchat sebevraždu, protože nemá na zaplacení směnek a dluží panu Hallerovi peníze, které s ním prohrál v Lindeho herně. V sebevraždě mu zabrání dobrodruh Ronny a slíbí mu pomoc.

V Hallerově vile, kde pátrá po dokumentech, se Ronny seznámí s majitelovou dcerou Evou. Otec ji nutí do sňatku s Lindem, který ho vydírá. Ronny ale zjistí, že Linde ve své herně vyrábí falešné peníze. Navrhne Baronovi, aby vyhrál peníze tam, kde o ně přišel, a slíbí Hallerovi, že dosáhne toho, aby si Eva nemusela vzít Lindeho.

V herně je ale Ronny zajat a uvězněn. Mezitím Ronnyho hledá jeho sluha Valentin u Hallerů a je přepaden komorníkem Josefem. Vše vidí Eva, Valentina osvobodí a oba spěchají do herny. Ta už je obklíčena policií. Lindemu se ale nakonec podaří uprchnout v autě a unést s sebou i Evu. Pronásleduje je Ronny s policií. Evě se podaří bezpečně vyskočit z vozu těsně před havárií. Zjistí se, že Ronny není dobrodruh, ale kapitán tajné policie, který měl zneškodnit penězokaze.

Režisér Mac Frič reagoval tímto filmem na poptávku po českých filmech tohoto žánru, které na trhu chyběly. Spolu s Eduardem Fikerem a Františkem Čápem se mu povedlo vytvořit napínavý snímek, který neztratil své kouzlo ani dnes.

Na csfd.cz 70 procent: Rozkošná detektivka a originální komedie.

Žánr: Komedie / Krimi

Země původu: Československo

Rok vzniku: 1938

Délka: 90 minut

Kinopremiéra v ČR: 17. února 1938

Režie: Martin Frič

Asistent režie: Antonín Kubový

Námět: Eduard Fiker

Scénář: Eduard Fiker, František Čáp

Produkce: Jan Sinnreich

Hudba: Eman Fiala

Kamera: Otto Heller

Střih: Gina Hašler

Zvuk: Josef Zora

Architekt: Štěpán Kopecký

Společnost: Lucernafilm

Hrají: Rolf Wanka (Ronny), Václav Trégl (sluha u Ronnyho Valentin), František Smolík (rada obchodní komory Jan Haller), Adina Mandlová (Eva, Hallerova dcera), Zvonimir Rogoz (O. A. Linde, Evin snoubenec), Alena Frimlová (Magda, Lindeho milenka), Vítězslav Boček (Fred Baron), Theodor Pištěk (Filip), Růžena Šlemrová (Filipova žena), František Kreuzmann (sluha u Hallera Josef), Petr Lotar (detektiv), František Roland (policejní inspektor), Karel Černý (detektiv), Gustav Hilmar (komisař), Antonín Jirsa (penězokaz Adolf), Jan W. Speerger (člen Lindeho party), L. H. Struna (člen Lindeho party), Václav Suldovský (hlídač), Jaroslav Sadílek (šofér), Jaroslav Bráška (hráč rulety), Michel Elaguine (hráč rulety), Robert Vyhlídka (kamelot), Miloš Šubrt (penězokaz), Karel Třešňák (host na večírku), Jiří Schreinzer (host na večírku), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky pro neslyšící

Obraz: černobílý PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný