PB Publishing – Srdečné pozdravy z Ruska

A tak už jdeme do finále a blížíme se k závěru (či vlastně začátku). Vydavatelství PB Publishing v pondělí 17. května 2010 za 77,- Kč vydává Srdečné pozdravy z Ruska. Tehdy byl ještě nepřítel zcela jasný a svět takřka černobílý. Agent britské tajné v něm bojuje proti síti intrik nebezpečné zločinecké organizace. Baba s bodákem v botě, geniální šachista a zároveň agent SPECTRE Kronsteen z Československa a proměna studené sovětské soudružky ve vášnivou kapitalistiku.

Mezinárodní zločinec Ernst Blofeld, hlava organizace SPECTRE, touží po smrti Jamese Bonda.

 

Nastraží na něj past, o které je přesvědčen, že jí agent 007 podlehne. Využije služeb čísla Tři své organizace – Rosy Klebbové – vysoké důstojnice KGB. Ta vyšle do akce jako návnadu svou agentku.

 

Bond dostane od svého nadřízeného za úkol spojit se s Táňou Romanovovou, zaměstnankyní ruského konzulátu v Istanbulu, která je ve skutečnosti právě onou zkušenou agentkou.

 

Táňa á přesvědčit MI6, že se zamilovala do Jamese Bonda a je připravena zběhnout i s cenným dešifrovacím zařízením Lector, pokud pro ni její hrdina přijede do Istanbulu.

 

Romanovová nemá ani potuchy, že je nástrojem v dokonale promyšleném plánu a že vlastně pracuje pro Blofelda.

Ten chce vyvolat spor mezi Brity a Rusy, prodat zařízení se ziskem zpět Sovětům a vlákat Bonda do smrtící pasti.

 

Druhou částí pečlivě připraveného plánu je totiž Blofeldova pomsta Bondovi za smrt doktora No, který byl jedním z Blofeldových agentů. Dokonale připravený plán však nepočítal s jednou drobností, že se totiž Táňa do Bonda, kterého měla pouze svést, skutečně zamiluje.

 

Žánr: Akční / Dobrodružný

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 1963

Délka: 115 minut

Původní název: From Russia with Love

Světová premiéra: 10. října 1963 – Velká Británie, Londýn

Režie: Terence Young

Námět: Ian Fleming

Scénář: Richard Maibaum, Johanna Harwood

Produkce: Albert R. Broccoli, Harry Saltzman, Stanley Sopel

Hudba: John Barry

Kamera: Ted Moore

Střih: Peter R. Hunt

Kostýmy: Jocelyn Rickards

Společnost: Danjaq / Eon Productions

Natáčeno: Itálie / Velká Británie / Turecko / Španělsko

Hrají: Sean Connery (James Bond), Daniela Bianchi (Tatiana Romanová), Pedro Armendáriz (Kerim Bey), Lotte Lenya (Rosa Klebbová), Robert Shaw (Donald Grant), Bernard Lee (M), Eunice Gayson (Sylvia Trenchová), Walter Gotell (Morzeny), Francis De Wolff (Varva), George Pastell (vlakový průvodčí), Nadja Regin (Kerimova dívka), Lois Maxwell (slečna Moneypenny), Aliza Gur (Vida), Martine Beswick (Zora), Vladek Sheybal (šachista Kronsteen), Anthony Dawson (Ernst Stavro Blofeld), Lisa Guiraut (cikánská tanečnice), Hasan Ceylan (zahraniční agent), Neville Jason (Kerimův šofér), Peter Bayliss (Benz), Nusret Ataer (Mehmet), Peter Brayham (Rhoda), Desmond Llewelyn (major Boothroyd, Q), Jan Williams (Masseuse), Peter Madden (šachista McAdams), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky, polsky

Titulky: česky, anglicky, bulharsky, chorvatsky, hebrejsky, maďarsky, islandsky, polsky, portugalsky, rumunsky, turecky

Obraz: barevný 16:9 (podle imdb.com 1,33:1)

Bonus: ?