Blue Sky Film – Devítky

Ediční řada Platinum společnosti Blue Sky Film přináší další titul, řazený v přehledu této edice do skupiny artových filmů a ve čtvrtek 20. května 2010 bude za 99,- Kč v digipackovém obalu ke koupi drama Devítky. 3 životy, 1 záhada – kdo jsou devítky?

Snímek plný tajemství a záhad se skládá ze tří příběhů, které spolu na první pohled příliš nesouvisí.

 

Herci Ryan Reynolds, Hope Davisová a Melissa McCarthyová se objevují ve všech epizodách, ale pokaždé ztvárňují jiné postavy.

 

Reynolds nejprve představuje televizního herce, v druhém příběhu scenáristu a na závěr postavu, která se proslavila tvorbou počítačových her. Důležitou roli hraje také číslice devět.

 

Tento fascinující puzzle film je jako kaskadér snažící se udržet ve vzduchu několik míčů najednou. Vy se jen divíte, jak to mohli tvůrci tak dobře zvládnout…

 

Hodnocení skoro 70 procent: Schizofrenní pohled na svět, snažící se být jiným pohledem na realitu. Neskutečně zvláštní film, chytrá nezávislárna, plná fantazie a hravosti. Rozhodně nejde o titul pro každého, film je určený pro ty, kterým nevadí přemýšlení. Před zhlédnutím se pokud možno vyvarujte jakýchkoliv informací. Čím méně toho budete vědět, tím lépe pro vás.

 

Žánr: Drama / Fantasy / Mysteriozní / Sci-Fi / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2007

Délka: 96 minut

Původní název: The Nines

Světová premiéra: 21. ledna 2007 – USA (Sundance Film Festival)

Režie: John August

Scénář: John August

Produkce: Bruce Cohen, Dan Etheridge, Dan Jinks, Todd King

Hudba: Alex Wurman

Kamera: Nancy Schreiber

Střih: Douglas Crise

Kostýmy: Moly Grundman

Společnost: Destination Films / Jinks-Cohen Company

Natáčeno: Cafe Susina – 7122 Beverly Blvd., Los Angeles, Kalifornie, USA / Topanga Canyon, Kalifornie, USA

Hrají: Ryan Reynolds (Gary/Gavin/Gabriel), Melissa McCarthy (Margaret/Melissa/Mary), Hope Davis (Sarah/Susan/Sierra), Elle Fanning (Noelle), David Denman (pochůzkář/agitovaný muž), Octavia Spencer (žena na chodníku), Ben Falcone (sám sebe), Dahlia Salem (sama sebe), John Gatins (sám sebe), Andy Fielder (moderátor), Jodi Sellards (pianista), Greg Baine (chlapec), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: