Mido Film – Vraždy v Oxfordu 3

S logem Mido Filmu by se mělo objevit další pokračování krimisérie Vraždy v Oxfordu za 49,90 Kč, DVD v pošetce má být v prodeji od čtvrtka 20. května 2010.

 

Britský krimi seriál, natáčený od roku 2007, je volným pokračováním úspěšné série Inspektor Morse.

 

Inspektor Lewis, dříve pomocník slavného inspektora Morse, po jeho smrti pokračuje v jeho stopách. Po letech se vrací do míst, kde kdysi začínal, do univerzitního městečka Oxford, kde od smrti své manželky ještě nebyl.

2. Pokání (Expiation)

Režie: Dan Reed 

Námět: Colin Dexter

Scénář: Guy Andrews 

Hudba: Barrington Pheloung

Kamera: Chris O’Dell

Střih: Michael Harrowes 

Kostýmy: John Lindlar

První vysílání: 4. března 2007

Ve svém domě je nalezena oběšená Rachel Malloryová, milovaná manželka a šťastná matka. Inspektor Lewis pochybuje, že by si vzala život vlastní rukou, i když lékařská zpráva to potvrzuje. Další vyšetřování dá však jeho instinktu za pravdu, a Lewis navíc zjišťuje, že žena byla ve skutečnosti manželkou jiného muže. Dva chmurné příběhy, jejichž motivem je odčinění viny, se nečekaně protínají, když do vyšetřování vstupuje umírající profesor právních věd na Oxfordu, Le Plassiter, který slibuje, že policistům dá důležitou informaci, pokud mu prokážou službu.. 

Žánr: TV seriál / Krimi

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 2007 – ????

Délka: každý díl cca 90 – 110 minut

Původní název: Lewis

Produkce: Michele Buck, Chris Burt, Ted Childs, Rebecca Eaton, Howard Ella, Kate McKerrell, Damien Timmer

Společnost: Granada Media / Granada Television

Natáčeno: Ealing, Londýn, Velká Británie / Oxford University, Oxford, Oxfordshire, Velká Británie

Hrají: Kevin Whately (detektiv inspektor Robert Lewis), Laurence Fox (detektiv seržant James Hathaway), Rebecca Front (šéfsuperintendant Jean Innocent), Clare Holman (Dr. Laura Hobson), Ben Loyd-Holmes (svalnatý chlapec), Emma Croft (Rachel Malloryová), Eva Sayer (Anna Malloryová), James Wilby (Hugh Mallory), Julia Joyce (Izzie Malloryová), Adam Parkinson (Michael Hayward ), Jonathan McCausland (Lucas Hayward), Vincent Regan (David Hayward), Lucy Robinson (Louise Haywardová), Pip Torrens (Malcolm Croft), Ben Peel (student), John Wood (Edward Le Plassiter ), William Houston (George Stoker), Carolyn Pickles (Jane Templetonová), Sanchia McCormack (Bella Shepherdová), Josette Simon (Stephanie Fieldingová), Jermaine Woods (Daniel Fielding), Wanda Ventham (Eleanor Malloryová), Simon Evans (Dr. Martin Cook), Timothy Carlton (Harris), Phoebe Nicholls (Caroline Croftová), Chris Sunley (technik), Alma Ferovic (Irina ), Christopher Fosh (policista), Louise Hickson (neurotický klient), a další

Údaje o DVD:

Délka: cca 93 minut

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 anglicky, 5.1, 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9  

Bonus: fotogalerie, právě vychází