Bontonfilm – Dr. House 5. DVD 3. série

Třetí řada seriálu Dr. House v podání společnosti Bontonfilm pokračuje pátým diskem ve čtvrtek 20. května 2010 za 69,- Kč. Postupně vyjdou první tři řady seriálu, každá na 6 DVD v provedení digipack-slim. 

Držitel Zlatého glóbu Hugh Laurie se opět vrací do služby jako cynický Dr. Gregory House ve druhé sezóně nejinteligentnějšího a nejprovokativnějšího televizního seriálu. Tato 6-disková kolekce nabízí 24 průkopnických epizod, exkluzivní bonusové materiály a některé ze současných nejzářivějších hvězd včetně Sely Ward, Rona Livingstona, LL Cool J a Cynthie Nixon. Staňte se součástí týmu dr. House a jeho kolegů, který v tomto zábavném, emotivním a napínavém seriálu řeší ty nejzáhadnější medicínské případy. 

Disk by měl obsahovat následující díly:  

 

17. Poloha plodu (Fetal Position) 

Velmi známá těhotná fotografka je dopravena do nemocnice poté, co se jí udělalo špatně a omdlela přímo při fotografování. V nemocnici zjistí, že ženě selhávají ledviny. House je požádán Cuddyovou, aby se ženě věnoval. Se svým týmem nejdříve vyšetřuje ženu, avšak po několika vyšetřeních zjišťuje, že problém má hlavně její dítě, které čeká.

 

Podaří se mu zjistit, že není něco v pořádku. Následuje operace, při které se zjistí, že plod má problémy s močovým měchýřem. Ten se nevyvíjí řádně, dochází k abnormálnímu růstu. Situace se sice při operaci podaří vyřešit, House však ví, že ani další vývoj nebude v pořádku a proto tlačí ženu a koneckonců i Cuddyovou směrem k umělému přerušení těhotenství. Nesetkává se však s pochopením. House se snaží si vybrat místo své budoucí dovolené. Když zachrání fotografku, dostane od Cuddyové poukaz právě na takovou dovolenou. On však lístek z poukazu vytrhne. 

 

18. Ve vzduchu (Airborne) 

House a Cuddyová spolu letí na služební cestu. Let se však zvrhne v nečekané dobrodružství, když se jeden z pasažérů dostane do vážného zdravotního stavu. Zprvu zvrací, má vyrážku a nekontrolovatelnou třesavku spojenou s citlivostí na světlo. Co je však horší, na palubě i někteří další z pasažérů projevují stejné příznaky. House a Cuddyová se o pacienty starají a hledají možnou příčinu obtíží. Špatně se udělá i Cuddyové.

 

Naštěstí se House nedá zmást, ví, že se jedná o davovou psychózu. Se stylem sobě vlastním nejdříve pomocí palubního telefonu vyděsí spolucestující informací o meningitidě, aby jim potom sdělil, že jim nic není. Co se týká muže s problémy, začíná být přesvědčen, že pašoval drogy a některý z přepravních kontejnerů, které spolkl, se mohl v těle roztrhnout. Rozhodne se proto operovat. Na poslední chvíli si však všimne toho, jak muž reaguje na stlačení svalů. Následně nato zjistí, že se muž před letem ještě potápěl. Jedná se o nemoc ze změny tlaku.

 

Lékařský tým se mezitím v nemocnici pokouší určit příčiny obtíží starší ženy. Ta si najala milenku za peníze. Hned po jejím příchodu se však ženě udělalo špatně a omdlela. Wilson s Foremanem jsou přesvědčeni, že by se mohlo jednat o mozkový tumor a tak, když lékaři nemohou najít nic, co by neustále se horšící stavy způsobovalo, rozhodnou se ženě otevřít lebku. Tomu naštěstí zabrání Chase, který se znovu vrátil do ženina domu. Zjistil zde, že dům je potrubím propojený se sousední nemovitostí. Právě vedle byl prováděn deratizační postřik a žena, aniž by to věděla, byla otrávena. 

 

19. Pozor na věk (Act Your Age) 

House dostane za úkol léčit malou dívku. Ta měla přímo ve školce srdeční záchvat. Dívka prodělá chirurgický zákrok a Housův tým se následně snaží zjistit, co mohlo obtíže způsobit. Cameronová a Chase se vypraví do domu rodiny, aby i v místě bydliště našli možný zdroj problémů. Nic, co by dívce mohlo uškodit, nenaleznou, naleznou však silně zakrvácené tričko schované pod postelí. Zprvu jsou přesvědčeni, že dítě může být zneužíváno. Snaží se tímto způsobem vést další hledání zdroje možných problémů. Poté, co však vyšetří krev na tričku, nastane skutečný šok. Jedná se o menstruační krev. U šestiletého dítěte je tento problém víc než vzácný.

 

House a jeho tým tedy začnou zjišťovat, jakým způsobem by u tak malého dítěte mohlo dojít k hormonální nerovnováze. V té době si však House uvědomí, že i chování dívčina bratra nese známky hormonální nestability a správně pochopí, že zdrojem těchto dalších hormonů musí být někdo z okolí dětí. Po prověření lidí okolo rodiny, House zjišťuje, že problém je v otci. On se skutečně přizná, že používá hormonální přípravek za účelem zvýšení své mužnosti před mladou milenkou. I když přípravek nemá doma, hormony, které díky tomu sám kůží vylučuje, vážně poškodily vývoj jeho dětí. 

 

20.  (House Training) 

Do nemocnice se dostane mladá žena, která zkolabovala na ulici. Kolapsu předcházel stav totální ztráty vůle lékaři nazývaný abulia. Lékařský tým začne pátrat po příčinách. V úvahu přichází infekce, testy však jsou negativní. Při prvním zkoumání pacientky dr. Forman přichází s názorem, že žena buď užívala drogy, nebo byla otrávena zplodinami z prasklého kanalizačního potrubí. To potvrzují i výsledky návštěvy u ní doma, kterou provedli společně s Chasem. Ženin stav se zhoršuje a Forman začíná být přesvědčen, že se jedná o rakovinu. Právě proto se rozhodne nemarnit čas a trvá na včasném ozařování.

 

Bohužel už po prvním ozáření pacientky lékaři zjistí, že žena skutečně trpěla infekcí a oni na to nepřišli. Ozařováním teď zničili její poslední schopnost, jak s infekcí bojovat. 

 

Žánr: televizní seriál

Země původu: USA

Rok vzniku: 2004 – ?

Délka: každý díl cca 45 minut

Původní název: House M. D.

Společnost: Heel & Toe Films / NBC Universal Television / Bad Hat Harry Productions / Shore Z Productions / Moratim Produktions

Natáčeno: Kalifornie, USA

Hrají: Hugh Laurie (vedoucí oddělení diagnostické medicíny Dr. Gregory House), Lisa Edelstein (ředitelka fakultní nemocnice Dr. Lisa Cuddyová), Omar Epps (neurolog Dr. Eric Foreman), Robert Sean Leonard (vedoucí onkologického oddělení Dr. James Wilson), Jennifer Morrison (imunoložka Dr. Allison Cameronová), Jesse Spencer (Dr. Robert Chase), a další 

  

Údaje o DVD:

 

Délka:  

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky

Titulky: česky napevno s anglickým zvukem

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9  

Bonus: žádný