Aha! Palace Pictures – Pamětnice

Nedlouho po své kinopremiéře se dostává na DVD film Pamětnice. Ke koupi bude za 49,- Kč ve čtvrtek 20. května 2010 díky vydavatelství Codi, které ho uvede v řadě Aha! Palace Pictures. Poslední školní sraz začíná…  

Snímek je určen pro téměř všechny věkové kategorie. Především pro střední generaci a seniory. Příběh sám o sobě poukazuje na život současných osmdesátníků. Všichni prožívají stejný věk, přesto ho každý prožívá zcela jinak. Každý je jinak psychicky a fyzicky svěží, prožívají jinak přítomnost a přesto mají něco společného – minulost.

 

O filmu 

 

Bývalí spolužáci se scházejí po šedesáti letech na školním sraze, nepochybně posledním, v tváří tvář spolužačce Milušce Bínové. Bínová, kdysi nejoblíbenější spolužačka, dnes přijíždí po letech do rodného města, rozhodnutá zjistit, který z jejich spolužáků ji kdysi zničil život. Bínová se ovšem nevrací pouze po letech do rodného města a ke spolužákům, ale musí si také najít cestu ke své rodině a k vnukovi, který se pokouší sraz zorganizovat. Přesto film není o pomstě, ale o životě dnešních seniorů, o jejich vztazích s rodinou, se společností a vzájemných vztazích mezi generacemi… 

 

 

 

 

 

O filmu jsem se podrobně rozepsal, když jsem se neúspěšně pokoušel shlédnout ho v našem kině (zde), tudíž konečně budu mít příležitost posoudit, zda se to opravdu tolik nepovedlo, jak tvrdí řada komentářů.  

 

Menu DVD 

 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Délka: 85 minut

Zvuk: Dolby Digital 2.1 česky

Titulky: obal tvrdí česky a anglicky, ale já je neobjevil

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: obal uvádí trailer a rozhovory (Magnusek, Štancel, Zindulka, Švormová), DVD nabízí fotogalerii a v rozhovorech jsou pouze Magnusek (scénárista a herec), Švormová (herečka), Štancel (režisér)

Bonusy

Rozhovory