Bontonfilm – Hunger Games: Síla vzdoru 1. část

V neděli 29. března 2015 společnost Bontonfilm nabídla za 299,- Kč první část třetího dílu (jak je dnes u „trháků“ obvyklé) na DVD Hunger Games: Síla vzdoru 1. část. Oheň září jasněji v temnotě.

 Katniss Everdeenová prožívá nejtěžší období svého života. Poté, co jen s vypětím všech sil z Her čtvrtstoletí jakžtakž vyvázla se zdravou kůží a máma se sestrou jsou v bezpečí, její starosti ještě neskončily. Capitol srovnal se zemí Dvanáctý obvod, zahynuly tisíce lidí a Katniss pronásleduje pocit viny. Navíc Peeta Mellark, její partner z Her, zůstal v rukou nepřátel.

Do čela odboje se postavil Třináctý obvod, i když jen donedávna se o jeho existenci téměř nic nevědělo. Válka přináší oběti na obou stranách, rozdíly mezi dobrem a zlem se stále více stírají. Vítězství se sice přiklání na stranu rebelů, ale konec je stále v nedohlednu. Krveprolití může zastavit pouze Katniss.

Pokud chce zachránit Peetu, zabránit dalšímu maření životů, porazit Sídlo a nenáviděného prezidenta Snowa, musí se znovu chopit role symbolické vůdkyně rebelie Reprodrozda. Opět zjišťuje, že o svém osudu nerozhoduje sama, ale do jisté míry se stává nástrojem v mocenském souboji. A stále nevyřešila dilema, kterému ze dvou nejbližších přátel patří její city.

hunger_games_sila_vzdoru_1_01

hunger_games_sila_vzdoru_1_02

hunger_games_sila_vzdoru_1_03

hunger_games_sila_vzdoru_1_04

Na csfd.cz 64 procent: Nastavovaná kaše je nastavovaná kaše, i když v ní hrají sebelepší herci. Notabene nemají co hrát, protože za celé dvě hodiny nemůže být o ději ani řeči.

Zadní strana

Žánr: Akční / Dobrodružný / Drama / Sci-fi

Země původu: USA

Rok vzniku: 2014

Původní název: The Hunger Games: Mockingjay – Part 1

Délka: 118 minut

Světová premiéra: 10. listopadu 2014 – Velká Británie

Kinopremiéra v ČR: 20. listopadu 2014

Režie: Francis Lawrence

Námět: Suzanne Collins (román „Mockingjay“)

Scénář: Peter Craig, Danny Strong, Suzanne Collins

Produkce: Suzanne Collins, Jan Foster, Nina Jacobson, Jon Kilik, Cameron MacConomy, Michael Paseornek

Hudba: James Newton Howard

Kamera: Jo Willems

Střih: Alan Edward Bell, Mark Yoshikawa

Kostýmy: Kurt and Bart

Společnost: Color Force / Lionsgate

Natáčeno: Thomaston, Georgia, USA / Griffin, Georgia, USA / Atlanta, Georgia, USA / Boston, Massachusetts, USA / Berlín, Německo / Newnan, Georgia, USA / Tempelhof Airport, Tempelhof, Berlín, Německo / Paříž, Francie / Studio Babelsberg, Potsdam, Brandenburg, Německo / Brandenburg, Německo / Potsdam, Německo / Los Angeles, Kalifornie, USA / Desert Mound Road, Cedar City, Utah, USA

Hrají: Jennifer Lawrence (Katniss Everdeenová), Josh Hutcherson (Peeta Mellark), Liam Hemsworth (Gale Hawthorne), Woody Harrelson (Haymitch Abernathy), Donald Sutherland (prezident Snow), Philip Seymour Hoffman (Plutarch Heavensbee), Julianne Moore (prezidentka Alma Coinová), Willow Shields (Primrose Everdeenová), Sam Claflin (Finnick Odair), Elizabeth Banks (Effie Trinkettová), Mahershala Ali (Boggs), Jena Malone (Johanna Masonová), Jeffrey Wright (Beetee), Paula Malcomson (matka Katniss), Stanley Tucci (Caesar Flickerman), Natalie Dormer (Cressida), Evan Ross (Messalla), Elden Henson (Pollux), Wes Chatham (Castor), Sarita Choudhury (Egeria), Stef Dawson (Annie Crestaová), Patina Miller (komandér Paylorová), Robert Knepper (Antonius), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky, česky pro neslyšící

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,40:1, podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: Komentář režiséra a producentky; Přímo ze srdce; Síla vzdoru – Vynechané scény